Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir de la tardor es limitarà la velocitat de l'autopista C-58 a 90 km/h

Ripollet forma part dels 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona inclosos al Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, aprovat el dimarts, 10 de juliol, per la Generalitat de Catalunya. El Pla estableix un total de 73 mesures, centrades en la prevenció i la reducció de la contaminació per causa del transport terrestre, principal font emissora. Pel que fa a Ripollet, les novetats més destacades seran la recomanació del límit de velocitat a 90 km/h a l'autopista C-58 i la millora del ferm d'aquesta via.

Reducció de la velocitat
La Generalitat ha dividit l'àmbit de limitació de velocitat en dues zones. A la zona 1 estaran els municipis més contaminats i només es podrà circular a 80 km/h, incloent autopistes i autovies. Ripollet ha estat inclòs a la zona 2 i la reducció de la velocitat s'ha estipulat en recomanació a 90 km/h. Aquesta és la principal actuació, prevista d'acord amb el Servei Català del Trànsit i s'aplicarà a les vies principals, d'acord als nivells de contaminació, la densitat del trànsit i la seguretat, així com l'adaptació dels vehicles pesants de servei públic. La circulació és la principal causa del diòxid de nitrogen (NO2) i de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10). El document també estableix mesures a aplicar al Port de Barcelona, l'Aeroport del Prat i diverses activitats industrials i energètiques, especialment les d'extracció, preparació de formigó, fabricació d'aglomerat asfàltic i instal·lacions energètiques.

La Generalitat estima que el descens d'emissions comportarà, a banda d'una millora medi ambiental, nombrosos beneficis per a la salut dels habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, i augmentarà la qualitat i esperança de vida. El Pla, impulsat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, amb la col·laboració dels ens locals, compta amb un pressupost d'uns 279 milions d'euros associats a noves actuacions i uns 1.140 milions corresponents a accions ja previstes en altres plans.

Millores a les carreteres
Un altre dels acords de govern de la Generalitat de Catalunya és que destinarà 32 milions d'euros a la conservació, reforç del ferm i millora de la seguretat de les carreteres de la demarcació de Barcelona. Entre les 25 actuacions previstes, pel que fa al Vallès Occidental destaca la renovació del ferm als ramals de la C-58 entre Barcelona i Terrassa, la millora del ferm a la C-59 entre Mollet i Santa Perpètua i el reforç del ferm a la C-17 entre Montcada i Reixac i Parets. En total, el govern català invertirà més de 71 milions d'euros en una seixantena d'actuacions a les carreteres catalanes.

R.H.