Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continuen els actes del Festival de Músiques del Món

Des del passat dijous, 5 de juliol, i fins el proper dissabte, 7 de juliol, el pati del Centre Cultural serà l'escenari de diferents espectacles de música i dansa, inclosos en el Festival de Músiques del Món. L'associació uruguaiana local Candome de Allà Lejos, el Quinteto Tipico Oriental i Las Lavanderas són els grups convidats.

El primer en actuar va ser la formació africana Akliso, que va mostrar al públic assistent els ritmes més tradicionals del seu país. La mateixa tarda, es van inaugurar, a les sales d'exposicions del Centre Cultural, les dues mostres incloses en el programa del Festival. Els respectius actes van comptar amb els responsables de l'acte, l'artista Mireia Codina i un representant del museu etnològic de Barcelona, i els representants institucionals, el regidor de Cultura, Ferran Tornel i la coordinadora del PMCiJ, Eulàlia Saló. L'artista uruguaià Carlos Maldonado, va realitzar la quarta sessió del taller 'Els colors de la Música', que finalitza aquest dissabte, 7 de juliol.

El Patronat Municipal de Cultura i Joventut ha marcat com a objectiu principal de la mostra despertar sensibilitats mitjançant el coneixement i l'apropament a la riquesa cultural d'altres pobles, ja sigui des del més pur retrobament amb les arrels i els orígens o amb les músiques més tradicionals, i sobretot posant l'accent en les fusions de ritmes procedents de diferents indrets.

Programació:

- Del 2 al 7 de juliol, de 20 a 22 hores davant el Centre Cultural, "Els colors de la música", taller artístic d'ambientació a càrrec de l'artista d'origen uruguaià Carlos Maldonado. No cal inscripció prèvia.

- Del 2 al 27 de juliol. Exposició: La volta al món en 80 objectes. Cesio del Museu etnològic de Barcelona. La mostra ret homenatge a l'escriptor Jules Verne.

- Del 2 al 27 de juliol. Exposició: Sense perdre el swing. Obres de Mireia Codina. Conjunt d'olis on es mostren diversos músics de jazz.

- Els dies 6 i 7 de juliol, de 20 a 22 hores, al pati del Centre Cultural, actuació de l'Associació Local d'Uruguaians Candombe de Allá Lejos.

- Divendres 6 de juliol a les 23 hores al pati del Centre Cultural, concert de Quinteto Típico Oriental (Cuba).

- Dissabte 7 de juliol a les 23 hores al pati del Centre Cultural, concert de Las Lavanderas (música fusió).

Foto:
- Actuació del grup Akliso, al pati del Centre Cultural.
- Inauguració de "La Volta al Món en 80 Objectes".
- El regidor de Cultura, Ferran Tornel, amb la coordinadora del PMCiJ, Eulàlia Saló i Mireia Codina, autora de les obres.


F.R.