Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PSC i CiU mostren la seva disposició a reeditar el pacte de govern

A pocs dies de la constitució del nou consistori municipal, les agrupacions locals del Partit dels Socialistes i Convergència i Unió han fet pública, a través de comunicats de premsa, la seva disposició a reeditar el pacte de govern, que els permetria governar amb estabilitat, amb 12 dels 21 regidors. Per la seva part, el CpR va postular-se en roda de premsa per formar un govern d'esquerres amb el PSC, mentre que ICV i ERC van lamentar, en altres dues compareixences, que les seves propostes no haguessin quallat en l'electorat.

Comunicat del PSC
Segons una nota dels socialistes, que van obtenir el 34,87% dels vots i 9 regidors, l'opció del PSC és la que ha donat “més confiança als veïns i veïnes de Ripollet i que queda ben lluny del catastrofisme que tant ha proclamat l'oposició”. En el mateix comunicat, aquest grup ha explicat que, després d'eleccions, ha mantingut contactes amb diverses forces amb la intenció de liderar un govern municipal “de forma sòlida i estable”. Tot i no descartar “altres propostes que estiguin també encaminades a l'estabilitat del govern i al progrés de Ripollet”, ha incidit en les converses amb els seus anteriors socis, Convergència i Unió, per tal d'assolir nous acords programàtics. Així mateix, ha valorat positivament que ambdós grups hagin pujat un regidor cadascun, fet que han interpretat com un aprovat ciutadà del darrer pacte, malgrat la davallada d'ICV.

Comunicat de CiU
Per la seva part, Convergència i Unió també ha adreçat un comunicat a la premsa, confirmant que està treballant en un acord de govern “de manera prioritària” amb el Partit dels Socialistes. Segons els nacionalistes, “malgrat les diferències comprensibles d'ambdues forces polítiques, pel que fa a programa, actuacions i model de ciutat, tenim projectes que incrementen mútuament el valor afegit de l'oferta de política pública que generarem per a la ciutadania de Ripollet”. A més, ha afirmat que “aquest treball de pacte, de compromís i de confiança mútua s'està fent de manera que permeti treballar amb tranquil·litat des del primer dia de la legislatura en benefici de tothom”.

Compareixences del CpR, ERC i ICV
El mateix dilluns 11 de juny, el Compromís per Ripollet, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya van fer públiques les seves valoracions dels resultats electorals i van coincidir a destacar la necessitat que tots els partits facin una reflexió sobre la baixa participació registrada a nivell general a les passades municipals.
Per la seva part, el COP-CpR va celebrar la seva consolidació com a segona força política i es va proclamar com a únic partit a l'esquerra del PSC. Pel CpR, les eleccions han donat “una majoria àmplia d'esquerres a l'Ajuntament: 14 regidors de les formacions d'esquerres, davant 7 de les formacions dretes”. En un comunicat de premsa va reivindicar “un Ajuntament realment progressista” on “cap partir de dreta, ni CiU ni PP, pot tenir responsabilitat de govern en aquesta legislatura, de ser així s'estaria fent un frau al que el poble de Ripollet ha demanat”. És per això que, la formació, encapçalada per Jacint Padró, va mostrar la seva voluntat de formar govern amb el PSC i va presentar un decàleg d'actuacions, entre les que destaca la condició del tancament de l'ecoparc de Montcada.
Posteriorment, Lurdes Serra, cap de llista d'ERC i Marc Sanglas, coordinador comarcal dels republicans, es van comprometre a “no abandonar el vaixell”. Serra va mostrar la seva decepció per la pèrdua de representació, però va confirmar que ERC seguirà treballant per recuperar la representació municipal. En els propers dies, es donarà a conèixer la reestructuració interna i la planificació de cara el futur de l'agrupació local d'ERC que es debarà aquesta setmana en assemblea. Quant a un possible pacte de PSC i CiU va considerar-lo de continuista.
Finalment, Iniciativa per Catalunya-Verds va ser el darrer partit de la tarda en presentar les seves valoracions. Novament, l'abstenció va ser el primer dels punts destacats de la roda de premsa. Malika Zedjaoui, cap de llista d'ICV, va assenyalar com una de les causes de la desfeta el no haver estat capaç de fer arribar a la ciutat la tasca realitzada pel seu partit dins el govern, especialment en aquelles regidores de nova creació. També va voler fer públic el seu malestar per la campanya de desprestigi i difamació de la qual Zedjauoi va assegurar haver estat víctima. Tot i així, Zedjaoui va voler deixar clar que la formació ecosocialista no desapareixerà de Ripollet, tot i la pèrdua de representació a l'Ajuntament.

FR