Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CUAP Cerdanyola-Ripollet continua incorporant serveis

El nou Centre d'Urgències del S.A.P. Cerdanyola-Ripollet, que es va posar en marxa el passat 14 de maig, ha començat a incorporar mitjans de suport en radiologia, cardiologia i traumatologia. Aquest servei atén, les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, les urgències sanitàries no vitals dels municipis de Badia, Barberà del Vallès, Cerdanyola i Ripollet, amb una població total de 136.000 habitants.

En declaracions al programa Espai Vital, que emeten les emissores de Ripollet, Barberà, Cerdanyola i Montcada, la directora del Servei d'Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet, Consol Heras, ha explicat que el servei està funcionant amb normalitat i amb un volum de visites encara baix. Pel que fa als serveis prestats, Heras ha explicat la intenció d'allargar fins la 1 de la matinada el servei de radiologia, que ara funciona fins les 20 hores. També es vol incorporar el servei de pediatria els caps de setmana i estan a l'espera de rebre un equip d'anàlisi clínica més potent que l'actual.

Pel que fa al personal, la directora del servei ha assegurat, en referència a una queixa formulada pel Sindicat de Metges de Catalunya, que s'ha contractat personal específicament per aquest servei, de 9 a 17 hores. Heras sí ha reconegut que quan el servei estigui a ple rendiment caldrà que els metges de capçalera dels Centres d'Atenció Primària d'aquestes poblacions donin suport amb una jornada complementària de 20 a 24 hores de dilluns a divendres i els caps de setmana. En aquest sentit, segons Heras, aquest repartiment de torns pot implicar que cada metge treballi un dissabte i dos diumenges a l'any, més una guàrdia de festiu cada dos anys. En quant al personal d'infermeria, la responsable del servei ha explicat que els torns estan complerts amb infermeres voluntàries.

R.H.