Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Brull gran protagonista de les catifes del Corpus 2007

Diumenge, 10 de juny, Ripollet va acollir l'edició 2007 de la celebració del Corpus, organitzada per l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve de Ripollet. El centenari de Josep M. Brull va ser el gran protagonista del disseny de les catifes. Una altra de les novetats d'enguany va ser la incorporació de ´l'Ou com balla', que es va poder veure durant tot el dia al pati de l'absis de l'església i va comptar amb molts visitants.

El programa d'actes va començar dissabte, 9 de juny, amb la recollida i tallada de flors a la plaça Clos. Diumenge, a les sis del matí, es van començar a elaborar les catifes de flors pels carrers del nucli antic, que es van poder visitar a partir de les dotze del migdia. A més, des de les onze del matí i fins a les dues de la tarda es va obrir una exposició de fotografies de Corpus de l'any passat, al carrer dels Afores, 14.

Els Trabucaires van participar a la diada, fent sonar els trabucs per els carrers encatifats. A partir de dos quarts de dues l'esbart l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes va oferir una mostra de danses tradicionals antigues catalanes. L'Ou com balla', instal·lat a l'absis de l'església, va rebre molts visitants. Per la tarda van continuar les activitats previstes amb normalitat. Tot i que el vent va fer volar una part de les obres, la processó del corpus va fer el recorregut pels carrers colorits del casc antic de Ripollet.

F.R