Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Metges de Catalunya denuncia la manca de personal del CUAP Cerdanyola-Ripollet

El sindicat de Metges de Catalunya ha acusat el departament de Salut de la Generalitat de posar en marxa el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Cerdanyola-Ripollet sense la plantilla mèdica necessària. Metges de Catalunya també assegura que s'obliga als facultatius dels CAP de Cerdanyola, Ripollet, Badia i Barberà a cobrir els torns de guàrdia del nou CUAP, després de passar consulta als seus respectius llocs de treball.

En aquest sentit, l'organització sindical denuncia que Salut incompleix l'acord sobre el nou model de l'atenció continuada i les urgències a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut que estableix que el servei dels CUAP s'ha de fer amb professionals amb places específiques adscrites al Centre d'Urgències. Metges de Catalunya afirma haver adreçat una queixa formal a la gerència de l'Institut Català de la Salut, a la gerència d'Àmbit d'Atenció Primària Centre i a la Junta de Personal d'Atenció Primària Centre.

El CUAP Cerdanyola-Ripollet, obert des de mitjans de maig les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any, atén les urgències sanitàries no vitals dels municipis de Cerdanyola, Ripollet, Badia i Barberà del Vallès amb una població total de 136.000 habitants.

RH