Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els voluntaris lingüístics de Ripollet visiten la redacció d'El Periódico de Catalunya

El dimarts 8 de maig, un grup dotze voluntaris per la llengua, van fer una visita guiada a la redacció d'El Periódico de Catalunya, situada al carrer Consell de Cent de Barcelona. El programa “Voluntaris per la llengua” és una actuació que es realitza en el marc de les actuacions del Pla educatiu d'Entorn.

A la redacció, un representant del diari, va explicar als assistents el procés de redacció del diari mitjançant una piràmide de la gent que hi treballa, les previsions que es fan cada dia, les reunions del consell de redacció, la maquetació, la redacció i l'edició. Un dels punts que més va destacar va ser les portades publicades últimament, que han estat innovadores, cosa que ha fet que encara augmentessin més les vendes. El representant del diari també ens va comentar el tipus de lector que llegeix El Periódico, un home d'entre 25 i 65 anys, de classe mitjana i amb estudis de segon grau.

A continuació, es va realitzar una visita a la secció de català, on van poder veure com funciona el programa de traducció automàtica, com s'edita la pàgina web, quins materials lingüístics fan servir, les correccions, entre altres, perquè surti l'edició en català cada dia.

Després van passar a veure la feina que fan els maquetadors, acabant la visita al departament de sistemes, on hi ha el cervell que controla informàticament tot el funcionament del diari i que no falli res.