Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MUNICIPALS 2007 - El candidat del dia: Lurdes Serra - ERC

Lurdes Serra, alcaldable per ERC

Descarregueu l'entrevista emesa a Ripollet Ràdio el 18 de maig de 2007 i realitzada per Remei Herrera.
S'ha baixat la qualitat del so de l'arxiu per tal de reduir el temps de descàrrega.


BIOGRAFIA
Lurdes Serra i Suñé és l'alcaldable per Esquerra Republicana.
Té 42 anys. Està casada i té una filla de 7 anys.
Té el batxillerat i actualment treballa a casa, però fins fa poc tenia una botiga de fotografia amb el seu marit a la plaça Onze de Setembre. Els primers 30 anys va viure a Can Mas i actualment al nucli antic.

A nivell associatiu ha participat puntualment amb entitats locals, però més activament amb Ripollet Solidari, l'entitat amb la que diu haver-se trobat més còmoda i de la que guarda bons records.

A la seva vida privada, la seva principal afecció és la seva família. També li agrada llegir, anar a buscar bolets i sobretot passejar amb el seu marit i la seva filla. Quant les seves obligacions li ho permeten, també disfruta molt compartint una bona taula amb els amics, ja que, per Lurdes Serra, l'amistat és un valor molt important a la seva vida.
La vinculació de la seva família amb el món polític la va viure des de la infantesa, amb les dues branques de pare i mare amb lligams a la República. El seu avi va ser el cofundador d'Esquerra a Ripollet, just després de l'arribada democràcia.

La nostra convidada va començar militant a la JERC l'any 83. Va col·laborar durant les campanyes electorals i en diferents activitats de les Joventuts d'Esquerra a la comarca.
Durant l'arribada de Joan Hortalà a la presidència del seu partit, es desmarca d'Esquerra, ja que diu que no se sentia identificada amb la línia oficialista. L'entrada d'Àngel Colom i el gir d'Esquerra cap a l'independentisme va tornar a motivar la tornada de Lurdes Serra a la militància.
Durant els darrers 17 anys, ha ocupat dins l'executiva local i actualment ocupa la Secretaria d'Organització.

Ha participat a les dues darreres eleccions. L'any 99 en representació d'Esquerra dins la coalició COP-ERC-Acord Municipal. Aquesta coalició va obtenir tres regidors, la qual cosa va permetre a Esquerra entrar a l'Ajuntament el darrer any.
L'any 2003 Esquerra torna a formar part d'una altra coalició, l'anomenada Compromís per Ripollet-Acord Municipal, formada per COP, Esquerra Unida i Esquerra Republicana. En aquest cas, s'obtenen 6 regidors i ERC entra a l'Ajuntament. Després d'un any, deixa aquesta coalició per discrepàncies internes. Durant aquests prop de dos anys en solitari, la prioritat d'Esquerra ha estat consolidar i fer créixer el seu partit a Ripollet.

Esquerra Republicana es presenta aquests comicis per solitari amb Lurdes Serra i Suné de cap de llista. La republicana defineix la seva experiència a la política local com enriquidora i afronta el nou repte electoral amb la paraula que han escollit com eslògan “Il·lusió”.


Foto: La candidata d'ERC en un moment de l'entrevista