Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Peces de col·lecció inaugura la nova sala d'exposicions del Centre Cultural

Divendres, 20 d'abril, el Centre Cultural va obrir les portes de la nova sala d'exposicions amb la inauguració de Peces de Col·lecció. Es tracta d'una important mostra d'art català contemporani feta a partir d'una selecció d'obres ofertes pel Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i que inclou peces d'artistes com Eduardo Chillida, Pau Picasso o Joan Miró.

L'acte d'inauguració, amb una àmplia assistència de públic, va comptar amb la presència d'Oriol Picas, subdirector de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, qui va destacar la importància de sales com aquesta fora de Barcelona, on es pugui donar a conèixer l'art contemporani. Dolors Junyent, presidenta honorífica del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya va explicar, per la seva part, que l'objectiu principal d'aquesta mostra és el d'apropar l'art als ciutadans, especialment als joves.

L'acte també va comptar amb les intervencions del regidor de Cultura, Alberto Castro, i de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. Castro, que es va mostrar "orgullós" d'aquest espai, que ja té llista d'espera, va assegurar que "és una sala feta a cop de cor, amb ganes i compromís". Parralejo, per la seva part, va voler destacar el fet que s'hagi aconseguit fer l'obra i doblar la capacitat del Centre Cultural per acollir exposicions, sense haver distorsionat l'edifici.

Aquesta és la quarta exposició itinerant produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat dins el programa de circuits i difusió cultural als municipis. El projecte és una iniciativa del Gremi de galeries d'art de Catalunya i inclou obres dels grans mestres de les avantguardes del segle XX i testimonis de la creació viva, reflectint la seva diversitat de tècniques i estils.
En finalitzar l'acte oficial d'inauguració, tots els presents van poder visitar l'exposició, comptant amb les explicacions de Josep Bracons, comissari de la mostra.