Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creu Roja celebra els 13 anys del projecte de suport escolar

Creu Roja Cerdanyola – Ripollet - Montcada va posar en marxa fa tretze anys un projecte de suport a l'estudi per a tots aquells nens i nenes que no disposaven de prou mitjans econòmics. D'aquesta manera es va consolidar un grup de formadors que, de manera voluntària, ajudaven als infants i els orientaven en valors, protegien els seus drets i facilitaven la integració i cohesió social dels nens a l'escola.

L'Ajuntament de Ripollet, així com també el de Cerdanyola, van participar en el projecte per garantir que aquest fos un servei totalment gratuït. Actualment, el projecte compta amb la participació d'un grup de 40 alumnes i 12 persones voluntàries. En aquests tretze anys han participat al projecte 650 nens i nenes i 160 formadors. Des de l'any 2006 es participa a Ripollet en el projecte educatiu “Pla d'Entorn” de la Generalitat de Catalunya i amb la contractació de la Regidoria d'educació de l'ajuntament de Ripollet, realitzant tallers educatius, estudi assistit, casal d'estiu, dinamització lingüística, tallers per pares.

Una altra tasca que es porta a terme al voltant de la educació i amb col·laboració amb la Regidoria d'educació de Ripollet són els “tallers de prevenció de salut” que es fan a totes les escoles i Instituts, publiques i concertades i l'escola d'adults: Tallers sobre “la bona alimentació” per a nens i nenes de primària; “Cuidem la nostra esquena”, per a nens i nenes de primària i “ tallers d'Introducció als Primers Auxilis” per nens de primària, joves de secundària i per l'escola d'adults.