Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta a Ripollet l'En vers amb protagonisme de J.M.Brull

Un any més s'ha presentat la programació de la tercera edició de l'En Vers 2007. Organitzat conjuntament pel Patronat Municipal de Cultura, amb l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Ripollet i el Centre de Recursos Pedagògics, aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar l'aproximament i el contacte amb el món de la poesia. Enguany l'En Vers estarà dedicat a la figura de Josep Maria Brull, en commemoració del centenari del naixement de l'escultor ripolletenc.

El programa d'aquest any té com a objectiu fomentar la lectura de la poesia i apropar aquest gènere literari a tots els veïns del municipi i en especial als centres educatius.
La major part de les activitats es concentraran el dia 24 d'abril i les escoles que hi participen són: Anselm Clavé, Gassó i Vidal, Tiana, Escursell, Sant Gabriel, Ginesta, Martinet, IES Can Mas i l'IES Lluis Companys.
Cal destacar que una de les novetats d'aquest any és que l'habitual concurs de poemes serà substituït per la Marató de poemes, que consistirà en un recital poètic a partir de les deu del matí al Parc del Riu Ripoll a càrrec cel CEIP Escursell, al pati del Centre Cultural, a càrrec del CEIP Ginesta i al Parc del Primer de Maig, a càrrec del CEIP El Martinet. Entre d'altres coses també destaca l'espectacle La Fàbrica, creat a partir de textos de l'obra poètica de Miquel Martí i Pol, que es representarà el dia 24 d'abril a les 19:30h al Teatre Auditori. Serà un espectacle gratuït obert a tothom.

'Josep Maria Brull: l'artista, el mestre, l'home'
Paral·lelament als actes de l'En Vers, el PMCiJ inaugurarà el 15 d'abril, dia del naixement de Brull, a les dotze del migdia l'exposició 'Josep Maria Brull: l'artista, el mestre, l'home'. La mostra és un dels actes centrals de l'any Brull i es podrà veure a la Sala 1 d'exposicions del Centre Cultural fins el 16 de maig. L'exposició compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Obra Social Caixa de Sabadell.Aquesta mostra acull peces de les diferents etapes de l'artista que representen la recuperació de l'essència mediterrània i el diàleg constant amb la natura. Aquestes peces han estat cedides temporalment per la família Brull i algunes de les escultures que es veuran formen part del Museu Etnològic de Barcelona.
En el marc també d'aquesta exposició l'Ajuntament de Ripollet ha reeditat el catàleg 'J.M.Brull i Pagès 1907-1995. Vers la síntesi'
L'acte d'inauguració de l'exposició comptarà amb diverses activitats com una cantada de la Societat Coral “El Vallès”, l'aixecada d'un castell a càrrec dels Vailets de Ripollet, ballarà també La Colla de Gitanes de la població i hi haurà una exposició de gegantons al vestíbul del Centre Cultural a càrrec de la CRAC.