Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Condemna de dos anys pel cas 'Cuponazo'

La sala penal del Tribunal Suprem ha condemnat a Antonio Lloreda a dos anys de presó per apropiació indeguda del 'Cuponazo' de l'ONCE, agraciat el 2003 amb 6 milions d'euros. Així, la sentència desestima el recurs, interposat per l'acusació particular i eleva la pena anterior de tres mesos a dos anys.

A més, també es reafirma en l'ordre que Lloreda haurà de repartir el premi amb els altres 19 treballadors de la fàbrica Sintermetal de Ripollet, denunciants i integrants de la penya en el moment dels fets. Fins al moment, cadascun d'ells ja havia rebut uns 35.000 euros i pròximament, en quant s'aixequi l'embargament, rebran altres 315.000 euros més.

Multa i interessos
La sentència també imposa a l'acusat una multa de 2.160 euros i el pagament dels interessos, que ja sumen més de 700.000 euros. Tot i que se li ha reconegut el dret de cobrar la part proporcional del premi que li correspon, 348.947 euros, la seva obstinació a voler el premi per a ell sol l'ha deixat ara en una situació de fallida. L'advocat dels demandants ja ha demanat que s'embarguin les propietats de Lloreda per tal de poder executar la sentència i cobrar els interessos.