Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper estiu Ripollet comptarà amb un nou dipòsit d'aigua de 6000m3

El nou dipòsit que s'està construïnt al peu del parc dels Pinetons té una capacitat de 6.000 m3 i se suma als dos ja existents, de 2.400 i 6.000 m3 . Una vegada acabats els treballs de subdrenatge, necessaris per prevenir fuites, s'està realitzant l'encofrat.
Amb aquesta inversió, de 800.000 euros, Ripollet disposarà de reserves sufients per mantenir el servei sense interrupcions durant 24 hores, en cas d'emergència.

L'obra de construcció del tercer dipòsit d'aigües de Ripollet està cofinançada entre l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) i l'Ajuntament de la localitat.
Durant la visita d'obres, el president de l'ATLL, Manel Hernández, va destacar que el nou dipòsit queda cinc metres per sota del nivell del terra, amb la intenció de reduir l'impacte visual de la construcció en l'entorn del parc dels Pinetons.
Per la seva part, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va senyalar que aquesta obra és fruit de la previsió i de l'estudi de les necessitats que tindrà Ripollet en els propers anys. Així mateix, va subratllar que Ripollet és una de les ciutats catalanes que menys aigua consumeix.
D'altra banda, durant la trobada amb la premsa es va avançar que pròximament està prevista la renovació de les canonades de la Derivació G, que subministra a la xarxa local.

Decret de mesures extraordinàries
El passat 13 d'abril va entrar en vigor el decret del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat amb mesures d'emergència sobre la utilització dels recursos hídrics. L'Ajuntament de Ripollet, a banda de les mesures ja aplicades pel que fa al rec de parcs i jardins, va decidir deixar fora de servei el brollador del parc dels Pinetons, com a mesura exemplificadora, ja que utilitza aigua no potable.