Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els empresaris locals busquen personal amb bona actitud i presència

La Cambra de Comerç de Barcelona, a petició del Patronat Municipal d'Ocupació, ha elaborat l'estudi Detecció de les necessitats en l'àmbit de l'ocupació de les empreses de Ripollet. Es tracta d'una nova eina de treball, que ajudarà al Patronat a analitzar les necessitats d'empreses i treballadors de Ripollet.

El procés d'elaboració de l'estudi es va dur a terme a partir d'entrevistes personals amb associacions i gremis de la localitat i de la comarca i enquestes realitzades a les empreses del municipi. L'objectiu de l'estudi és millorar la inserció laboral, determinar les necessitats d'ocupació i perfils per a les empreses i la formació necessària pels treballadors. El PMO ja va realitzar els anys 1996 i 1999 dos estudis de característiques similars, que conjuntament amb aquest últim, determinaran la línia del treball del Patronat en els propers anys. Entre les conclusions extretes, cal destacar que les empreses de Ripollet no estan generant llocs de feina. El sector de la construcció segueix sent un dels que reclama més personal i s'han detectat certs prejudicis per contractar persones amb alguna disminució. Respecte a la formació, un 70 % de les empreses de Ripollet consideren que no necessiten formar als seus treballadors.

17È ANIVERSARI
Amb motiu de l'aniversari del Patronat d'Ocupació, s'ha editat una nova publicació retrospectiva. A la mateixa es fa un repàs històric per la creació del Patronat i les seves primeres accions. També es pot veure la evolució que ha anat experimentant amb tots els programes desenvolupats des dels més antics fins a alguns tant moderns, com el Molí d'en Rata, que es va inaugurar el dia 25 de març. A més, la revista informa de l'oferta de cursos, xerrades, programes, projectes i serveis promoguts pel PMO.