Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Històries compartides recull les vivències dels immigrants de Ripollet

Prop de 200 persones van assistir el passat divendres 23 de març a la presentació, al Teatre Auditori, del llibre Històries compartides, escrit per les periodistes María Jesús García i Sandra Domènech. Aquest treball, sobre la immigració dels anys seixanta i noranta a Ripollet, va ser el guanyador del I Premi d'Investigació 'El fil de la memòria' i és el quart volum sobre història local que es publica dins aquesta col·lecció.

L'acte de presentació, a banda de les dues autores i d'Àngels Leiva, d'EMA Publicacions, va comptar amb la intervenció d'Imma Boj, directora del Museu de la Immigració de Catalunya, que ha col·laborat amb les dues periodistes. També hi van intervenir Consuelo Juste, que va arribar a Ripollet des de La Vall de la Sabina (València) durant els anys 60, i Abdelkrim Aguerd, del Marroc, que viu a Ripollet des de 1995. Tot i les distàncies socials, històriques i polítiques de les seves històries, aquest llibre demostra que existeixen moltes coincidències entre elles. Històries compartides recull les vivències de moltes persones que van arribar a la nostra població tant a la dècada dels seixanta com a partir dels noranta, acompanyades d'un ampli treball d'investigació i contextualització, així com d'un extens material gràfic.

Una exposició sobre el llibre
La importància d'aquest estudi ha fet que el Patronat Municipal de Cultura i Joventut, a través d'un conveni amb EMA Publicacions, hagi organitzat una exposició sobre la immigració dels anys seixanta. La mostra es podrà veure al nou Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, inaugurat el passat 25 de març, durant un any, aproximadament.