Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proposta de Peatge ecològic a la C-58

L'associació per a la promoció del transport públic ha demanat a les autoritats competents l'elaboració d'un pla estratègic de transport públic per superfície a Barcelona, que inclouria un peatge ecològic per a aquells cotxes ocupats per menys de tres persones.

Un d'aquests peatges, encaminats a reduir l'ús del vehicle privat en benefici del transport públic, s'instal·laria a Ripollet, a la C-58, en direcció d'entrada a Barcelona. Aquesta és una mesura recollida a l'estudi 'Transport públic de superfície: renovar-se o morir', presentat ahir, i que incorpora mesures encaminades a millorar el servei de les línies d'autobús i tramvia, per tal que aquestes arribin a les velocitats mitges de 16 i 20 quilòmetres a l'hora, respectivament.

L'APTP consideren que s'han d'anar tancant espais als cotxes i promoure un urbanisme més responsable. En aquest sentit el col·lectiu proposa altres ciutats europees com París o Londres com a model de transport públic de superfície. Els experts consideren que una sola legislatura és suficient per posar en pràctica aquesta proposta i que amb poc temps ciutats com Barcelona serien tot un model sostenible de movilitat.