Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inaugurada la tercera fase del parc dels Pinetons

Unes 2.000 persones van assistir a la inauguració de la tercera fase d'urbanització del parc metropolità dels Pinetons, amb una extensió de 3,7 hectàrees. L'acte, celebrat el diumenge 18 de març, va estar presidit per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i el vicepresident primer executiu de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Dídac Pestaña.

Un cop fet els parlaments, autoritats i ciutadans van fer un recorregut pel nou espai del parc, on s'han integrat els cultius agrícoles de l'olivera, l'ametller i la vinya. La festa també va comptar amb una botifarrada a càrrec d'El Setrill, així com jocs i tallers infantils. Coincidint amb aquest acte, també es va inaugurar el Punt d'informació del parc, depenent de la Casa Natura, que obrirà tots els diumenges fins el mes d'octubre.

Troballes arqueològiques
L'obra, realitzada per l'AMB, ha tingut un cost de més d'un milió d'euros. Durant els treballs d'execució d'aquesta tercera fase es van descobrir un total de 92 estructures arqueològiques tipus sitja corresponents al final de l'Edat del Bronze o primera Edat del Ferro. De moment, s'ha decidit estudiar les 19 trobades al talús del romaní i cobrir la resta per tal de protegir-les.