Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 18 de març s'inaugura la 3a fase del Parc dels Pinetons i s'obre el punt d'informació del parc

El proper diumenge, 18 de març, s'obrirà al públic la tercera fase de la urbanització del parc metropolità dels Pinetons, amb una extensió de 3,7 hectàrees. Coincidint amb aquest acte, s'inaugurarà el Punt d'informació del parc. Amb aquestes activitats s'inicia l'Agenda de Primavera de la Casa Natura, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet.L'obra, realitzada per l'AMB, ha tingut un cost de més d'un milió d'euros.

Ha consistit en la modelació del terreny seguint el mateix estil mediterrani de la resta de la intervenció i ha incorporat la plantació, amb fins pedagògics, de peces que recreen conreus autòctons, com ara atmellers, oliveres i també ceps de vinyes.

Pel que fa al punt d'informació, depenent de la Casa Natura, aquest obrirà tots els diumenges fins el mes d'octubre i oferirà informació de les activitats que s'hi realitzen, com ara itineraris a peu o en bicicleta. També es podran fer consultes dels materials del Centre de Recursos de la Casa Natura i de l'espai infantil que disposa de jocs i contes.

Agenda de la Primavera
L'Agenda de la Primavera continuarà el 21 de març, amb una conferència sota el títol 'El Clima i l'aigua: no la malbaratem', a càrrec de Francesc Mauri. L'acte tindrà lloc a les 20 hores, a la Sala de Plens. El dia 23 s'inaugurarà a la Casa Natura l'exposició de les fotografies participants al concurs Vallès Natural, que es podran veure entre el 22 i el 29 de març. L'Associació Astronòmica de Sabadell oferirà, el dia 24, a la Casa Natura, una conferència sobre Astronomia i, posteriorment, es farà una observació amb telescopi des del Parc dels Pinetons. La darrer activitat del mes de març tindrà lloc el dia 30, amb la celebració de la Festa del dia de l'arbre, que com cada any protagonitzen els alumnes de 6è de primària de les escoles de Ripollet. Enguany, els nens i nenes plantaran una trentena d'arbres als voltants dels Pinetons.