Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta oficialment el Centre d'Atenció Integral de la Gent Gran

La consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i representants de l'empresa adjudicatària SERGESA han presentat el nou Centre d'Atenció Integral de la Gent Gran. El nou equipament tindrà 144 places de residència assistida i 32 places de centre de dia i estarà organitzat en tres edificis. La primera fase suposarà una inversió de 17 milions d'euros i finalitzarà en 18 mesos.

El primer edifici s'utilitzarà per tasques administratives i també com a seu del servei de teleassistència. A la dreta es construirà el segon edifici que comptarà, a la planta baixa, amb els serveis sociosanitaris, consultoris mèdics i assistència diürna. També hi haurà zones de rehabilitació, teràpia ocupacional i una zona de menjador per a les persones que formin part del centre de dia. A la segona i tercera planta es distribuiran les habitacions, la majoria dobles, amb sales d'estar i menjador, entre d'altres serveis. Finalment el tercer edifici estarà destinat a la residència pròpiament dita amb les zones per als interns. A la planta baixa hi haurà estances diürnes, sales de teràpia ocupacional, cafeteria, zona de serveis, menjador per als residents, vestíbul i també una àrea clínica per una atenció més individualitzada. Comptarà també amb una àrea que tindrà sales destinades a la feina que fan els assistents socials o els psicòlegs. Finalment l'equipament es completa amb una biblioteca, una àrea d'informàtica amb accés internet i també un servei de perruqueria.
Un cop finalitzada la construcció d'aquest complex s'iniciarà una segona fase que suposarà la creació d'habitatges tutelats i un casal d'avis.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, ha destacat que l'envelliment és una realitat que comporta un augment de les persones amb manca d'autonomia personal i amb necessitat d'assistència. És per això, ha afegit, que les administracions han de donar resposta a aquests ciutadans i a les seves famílies.
Per la seva banda, l'Alcalde Juan Parralejo ha volgut donar les gràcies a totes les entitats, col·lectius i persones que des d'un bon principi es van implicar en el projecte i hajn lluitat perque el centre fos una realitat. També ha afegit que aquest és el projecte més important que s'ha fet mai a Ripollet.

A l'acte de presentació també han assistit la regidora de Serveis Socials, Gent Gran, Sanitat i Consum, Rosa Espàrrach, Aquilino Miralles, director general de l'empresa SERGESA, adjudicataria del projecte, i l'arquitecte del projecte, Carlos Martín Serrano.