Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups d'ajuda de familiars i amics d'alcohòlics es presenten a Ripollet

L'any 1935 un home de negocis i un metge alcohòlics van crear a Nova York Alcohòlics Anònims. Va ser en descubrir la seva capacitat per a estar sobris mentre ajudaven i donaven suport als altres malalts. Poc després, i utilitzant el seu mateix programa d'ajuda de 12 pasos i 12 tradicions, es formaven els grups de familiars i amics d'alcohòlics, Al-Anon i Alateens, aquests darrers per a fills adolescents.

El passat 15 de febrer, membres dels tres grups que funcionen a Cerdanyola van oferir al Centre Cultural de Ripollet una xerrada sobre les seves experiències, convidats pel Grup de Dones per la Igualtat. El seu objectiu era donar-se a conèixer, per tal que aquelles persones de Ripollet que tenen un problema amb l'alcohol o conviuen amb un alcohòlic, sàpiguen on poden adreçar-se i rebre ajuda.
Els grups de família són un programa de recuperació gratuït, compatible amb totes les creences i ajudes professionals. A través de compartir experiència, fortalesa i esperança, els seus membres aprenen a afrontar les seves dificultats i trobar una forma més serena de veure la vida. Els anys d'experiència els han ensenyat que un canvi en l'actitud dels familiars i amics pot influir a l'alcohòlic per a que busqui l'ajuda que necessita.

L'anonimat personal és una de les premises que han de mantenir
Les seves reunions, amb un component espiritual, es basen en la pràctica dels 12 pasos d'Alcohòlics Anònims i les seves 12 tradicions, a banda de comptar amb una extensa bibliografia sobre la que treballen.
Actualment, Al-Anon compta amb més de 30.000 grups arreu del món, dels quals a Catalunya hi ha al voltant d'uns 35 grups.