Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Especial eBR: Any Brull

Durant tot l'any es duran a terme activitats lúdiques i culturals, per tal d'apropar a la ciutadania la figura de l'artista local.

El primer acte serà l'obertura de l'Espai Brull, dins el Centre d'Interpretació del Patrimoni Local Molí d'en Rata, que s'inaugura el proper 25 de març.
El dia 15 d'abril, dia del centenari del seu naixement, obrirà portes l'exposició itinerant: ‘Josep Maria Brull: l'artista, el mestre, l'home'. La mostra visitarà diverses ciutats on va residir l'escultor. L'aniversari comptarà amb una cantada de la Societat Coral El Vallès i Vailets de Ripollet aixecarà un castell en homenatge a l'escultura ‘Castellers' i el seu autor. També actuarà la Colla de Gitanes i durant tot el dia es podrà visitar l'exposició de gegantons al Vestíbul del Centre Cultural.
El programa d'activitats de Sant Jordi també se centrarà en la figura de Brull. El 22 d'abril es farà una ballada de sardanes i el 23 es publicarà el veredicte del 10è Concurs de disseny de punt de llibre, que organitza cada any la Biblioteca Municipal. Pel dia 24, s'ha organitzat una marató de poesia, que tindrà lloc als parcs del riu Ripoll, Primer de Maig i al Centre Cultural. El 10 de juny, també se li dedicaran catifes florals, dins la mostra que s'organitza per Corpus. El 7 d'octubre, coincidint amb el 15è aniversari dels Gegantons, es farà una trobada de gegants. Del 25 de setembre al 14 d'octubre, també es podrà visitar una altra exposició i per Nadal la XXVIII exposició de pessebres.
A tot això, cal sumar altres activitats, actualment en preparació. Així, està en procés de publicació el llibre La Petita Història de Josep Maria Brull, il·lustrat per Pilarín Bayés, on es fa un repàs de la vida de l'artista. La mateixa editorial ha preparat material didàctic perquè els alumnes de les escoles puguin treballar el personatge.
Per la seva part, Amics del Teatre està preparant una dramatització de poemes en homenatge a Brull.