Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta l'agenda d'actes de l'Any Brull

La celebració de l'Any Brull comptarà amb un extens programa d'activitats, que començarà el proper 25 de març i acabarà a principis de 2008.
Les activitats programades estaran centrades en la trajectòria i afeccions de l'artista i la seva vinculació amb Ripollet. La cultura popular i la tradició seran protagonistes del projecte, així com la divulgació de la seva obra i vida a partir de diferents exposicions que es podran visitar durant tot l'any.

Des del Ple de juny, on es va acordar, per unanimitat, declarar el 2007 Any Brull, el Patronat Municipal de Cultura i Joventut ha estat treballant conjuntament amb entitats i persones relacionades amb l'artista, per tal d'oferir un programa d'activitats divers i relacionat amb la vida i obra de Josep Maria Brull.
La iniciativa, premiada per l'Obra Social Caixa de Sabadell, integra activitats lúdiques, educatives i de difusió cultural.
L'acte de presentació, que es va realitzar a la Sala de Plens de l'Ajuntament, va comptar amb la presència de vuitanta persones, entre familiars i amics de l'artista, entitats i representants del consistori. Van intervenir Just Margalef, en representació de Caixa de Sabadell; Esteve León, de la Diputació de Barcelona; Jordi Roca, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Núria Brull Braut, filla de l'artista i, finalment, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo.
Als seus parlaments van destacar la figura artística de Josep Maria Brull, el seu gran poder creador i el seu interès per l'educació i per introduir l'art en l'ensenyament, així com la seva estimació cap a la vila de Ripollet.
Mostra d'aquesta intensa relació ha estat el paper tant important que han assumit les diferents entitats culturals en els actes del centenari.
La programació també ha estat pensada per a les escoles, oferint itineraris de les diferents exposicions i material didàctic perquè treballin el personatge de Josep Maria Brull.
La Societat Coral El Vallès, els Vailets de Ripollet, La Colla de Gitanes de Ripollet, la CRAC, Ripollet Sardanista, la Biblioteca Municipal, l'Associació Cultura i Tradició, l'Agrupació Pessebrista de Ripollet i Amics del Teatre organitzaran algunes de les activitats previstes. Així mateix, també s'ha comptat amb el suport i col·laboració de familiars de Josep Maria Brull, com ara la seva filla, Núria Brull, que ha cedit algunes de les seves peces més emblemàtiques perquè quedin exhibides de forma permanent. D'altra banda, la Fundació Caixa de Sabadell reeditarà un catàleg amb totes les obres de l'artista.
L'alcalde de la ciutat, Juan Parralejo, va voler agrair, de forma molt especial, a les diferents administracions, entitats i familiars el suport a la iniciativa, que tot just acaba d'arrencar.