Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple del dijous 22 de febrer de 2007

Aquest dijous se celebra la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament, corresponent al mes de febrer. Dels punts de l'ordre del dia destaquen l'aprovació definitiva del reglament del Consell Municipal de Joventut, un cop contemplades les al·legacions fetes per ERC i Compromís per Ripollet. Un altre dels punts importants del Ple serà l'aprovació del projecte executiu de la residència de la gent gran. També es tractarà el pla especial de desenvolupament de la xarxa de telefonia mòbil, que servirà per determinar on estaran localitzades les antenes en el paisatge urbà de Ripollet. Per acabar, se sotmetrà a aprovació un modificació del Pla General Metropolità i la reestructuració d'equipaments docents i assistencials.

En el Ple d'aquest dijous es tractaran 12 punts dels que cal destacar-ne quatre.
El primer serà l'aprovació definitiva del Reglament del Consell Municipal de Joventut. Aquest reglament s'ha modificat amb alguns dels suggeriments que van proposar ERC i Compromís per Ripollet.
El segon punt és tirar endavant la Residència de la Gent Gran. Aquest ha estat un procés llarg però important. El projecte bàsic va ser enviat a la Conselleria de Salut i també a la Conselleria de Benestar i Família. Ambdues van fer una sèrie de suggeriments que ja han estat incorporats. En aquest proper ple s'aprovarà el projecte executiu que permetrà donar pas, ja, a l'inici de les obres un cop obtinguda la llicència.
També destaca en aquest Ple el Pla especial de Desenvolupament de la Xarxa de telefonia mòbil per determinar on aniran les antenes. La Diputació va establir unes directrius que s'han agafat com a referència adaptant-les a Ripollet. Aquest pla consta en dividir Ripollet en 3 zones. La zona A serà on es podran posar aquest tipus d'antenes. La zona B estarà composada per zones on es podran posar antenes sempre i quan es justifiqui perquè no es col·loquen a la zona A. I la zona C serà la zona on, en cap cas, es podran posar antenes de telefonia mòbil. Aquest pla suposarà que l'Ajuntament tindrà molt més marge per decidir on s'instal·la aquesta xarxa, cosa que fins ara feien les empreses de telefonia.
Per acabar es tractarà la modificació del Pla General Metropolità i la reestructuració d'equipaments docents i assistencials. Aquesta modificació contempla quatre àmbits bàsics. El primer àmbit és el canvi de la qualificació de la zona de Pinetons que passarà de ser zona comercial a zona d'equipaments amb un espai reservat per a la construcció de 85 habitatges de protecció oficial. La segona zona que variarà serà la del polígon Cadesbank, que actualment està considerat zona verda i que mantindrà una part de zona verda, i afegirà una zona de mil metres d'equipaments on s'emplaçarà el tanatori i una zona d'aparcament. La resta serà qualificada com a zona industrial.
La tercera zona és la zona Baricentro que actualment és considerada parcel·la d'equipaments. Es mantindrà una part d'aquesta qualificació i la resta serà zona verda.
I per acabar la zona on estarà ubicada la Residència per a la gent gran passarà de zona verda a equipament on probablement s'instal·larà també un Centre de Salut Mental.