Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SAP Cerdanyola-Ripollet continua amb la campanya de vacunació contra el xarampió

Davant el brot de xarampió detectat recentment a la zona de Barcelona i la seva àrea metropolitana, el Servei d'Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet continua amb la campanya de vacunació recomanada per la Direcció General de Salut Pública a tots els nens d'entre 9 i 15 mesos. L'actuació preventiva consisteix en avançar la primera dosi de vacuna Triple Vírica (contra el xarampió, la rubèola i la parotiditis).

Fins el moment, al CAP Ripollet s'ha vacunat un 38,7% dels infants en aquesta franja d'edat, motiu pel qual el SAP recorda als pares que han de demanar dia i hora al Centre d'Atenció Primària per tal que el seu fill sigui vacunat. Els infants vacunats entre els 9 i els 12 mesos hauran de tornar a rebre una dosi de vacuna als 15 mesos d'edat, que serà considerada com la primera dosi d'XRP, ja que l'administrada abans de l'any no es considerarà vàlida a efectes de compliment del calendari de vacunacions. Per contra, en els nens d'entre 12 i 15 mesos no caldrà repetir la primera dosi, ja que representarà l'avançament de la primera dosi d'XRP del calendari, donat que l'eficàcia vacunal en aquesta edat és suficient per donar-la com a vàlida.

Campanya de la grip
El Servei d'Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet també ha presentat les dades de la campanya de vacunació contra la grip, desenvolupada entre el 15 d'octubre i el 15 de desembre de 2006. Al CAP Ripollet es va vacunar el 53,58% de les persones majors de 59 anys.