Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple ordinari del 30 de novembre


El primer punt de la sessió plenària de novembre va ser el nomenament de Joan Giménez Gabarra, com a Jutge de Pau substitut. Va comptar amb el suport unànime de tots els partits.
Seguidament es va donar llum verda a tres modificacions de crèdits, per un import total d'uns 350.000 euros. La quantitat més gran, de 248.080 euros, correspon a la pròpia corporació i servirà per a fer front a despeses, com ara l'atorgació de 15.000 euros per a ajuts socials, 12.000 per a complementar el manteniment de parcs i jardins, 9.000 de Participació Ciutadana i 6.000 per a un conveni de recuperació del riu, entre d'altres. En segon lloc cal destacar una modificació de crèdits del Patronat Municipal d'Esports, de 93.780 euros, principalment per a pagaments de nòmines, en compliment del nou conveni laboral. La darrera, del Patronat de Cultura i Joventut, és d' 11.100 euros i servirà per a pagar el conveni amb l'Associació d'Espectadors i quantitats menors per a noves subvencions a entitats. Aquestes modificacions van ser votades a favor per l'equip de govern PSC-ICV-CiU i el PP. EUiA, ERC i el CpR s'hi van abstenir.
A continuació, es va aprovar el reglament del nou Consell Municipal de Joventut. Aquest òrgan neix amb l'objectiu de ser el marc de participació i anàlisi de les polítiques juvenils de l'Ajuntament. Comptarà amb prop d'una vintena de membres, entre representants d'entitats juvenils, culturals, esportives, centres educatius, les joventuts dels diferents partits i també ciutadans. Tots ells hauran de tenir entre 16 i 29 anys. El reglament va ser aprovat inicialment amb el suport de l'equip de govern, l'abstenció de l'oposició i el vot negatiu del CpR.

Mocions
Se'n van presentrar tres. Primer va tirar endavant la presentada per ICV, que demana el dret a vot per a les persones immigrades. Van estar a favor PSC, ICV, EUiA, ERC i CpR, mentre que CiU va votar en contra i el PP s'hi va abstenir. La segona moció, proposada pel CpR, amb la petició de la creació d'un inventari de totes les construccions que continguin amiant al terme municipal va ser descartada. Van votar els partits de l'oposició i en contra l'equip de govern. Per últim, va ser aprovada per unanimitat la moció de la Junta de portaveus sobre la creació d'una oficina municipal de la C-58, amb la participació del president de la comissió de solucions de l'autopista i del Fòrum soterrem l'autopista. A la primera reunió d'aquesta oficina es definirà el seu funcionament.