Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Integral de la Gent Gran de Ripollet obrirà el 2008

L'Ajuntament de Ripollet i el Grupo Sergesa van signar el passat 21 de novembre l'acord pel qual aquesta empresa construirà i gestionarà un macrocentre de serveis per a la gent gran. El municipi aporta uns terrenys de 19.000 metres, situats al peu del parc dels Pinetons, i l'empresa assumirà els costos de construcció, pressupostats en uns 17 milions d'euros. Aquesta inversió, pionera a l'Estat i la més gran que mai s'ha realitzat a Ripollet, veurà la llum en uns dos anys, quan s'ha previst que comencin a funcionar la residència, el centre de dia, el mòdul sociosanitari i l'hospital geriàtric.

Cal destacar que el 70% de les places seran públiques, gràcies a l'acord a que van arribar aquest estiu l'Ajuntament i les conselleries de Benestar Social i Salut. Posteriorment, en una segona fase, també es construirà un casal d'avis i pisos tutelats. S'ha previst la creació d'un centenar de llocs de treball, dels quals un 40% serà personal sanitari.

Residència, centre de dia i casal d'avis
El Centre d'Atenció Integral de la Gent Gran disposarà de diversos edificis d'una i dues plantes, en un entorn enjardinat. El principal serà el destinat a la residència i el servei de centre de dia. Es tracta d'una construcció en forma de lletra H, que donarà acollida a 144 residents, amb un centenar d'habitacions, la majoria individuals, i totes exteriors i amb bany adaptat. A la planta baixa es prestaran els serveis comuns de la residència, com ara un centre de rehabilitació, atenció a domicili, transport sanitari i el de centre de dia, per a 32 places, ampliable a 48.
En segon lloc, hi haurà un altre edifici amb el centre sociosanitari, per a un total de 52 llits per a estances de llarga durada i atenció continuada. Aquest servei disposarà, a més, de servei d'hospital geriàtric de dia, per a un màxim de 20 persones més, que a les nits aniran a dormir a casa seva.
Per a una segona fase, també es preveu obrir el segon Casal d'avis de Ripollet, amb una capacitat de 200 usuaris, i un mòdul, on s'ubicarà la central del Servei de Teleassistència de Catalunya. Així mateix, s'ha reservat un espai per a edificar uns 50 pisos tutelats, que es llogarien a preus assequibles a persones grans i que també es podrien beneficiar dels serveis del Centre d'Atenció de la Gent Gran. D'altra banda, donat que l'empresa adjudicatària comptarà amb una plantilla molt nombrosa, es farà una escola bressol per als treballadors.

Zona d'equipaments
El Centre d'Atenció Integral de la Gent Gran de Ripollet estarà situat a una pastilla municipal, delimitada per les avingudes del Mediterrani i Catalunya i els carrers Barberà del Vallès i Puigmal, front per front, amb l'altra nova zona d'equipaments, al voltant de l'escola Ginesta, on també s'han anunciat importants inversions, com ara el nou col·legi Els Pinetons, el tercer ambulatori i la segona llar d'infants municipal de Ripollet.