Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Extraordinari del 13 de novembre

El tinent d'alcalde i president de la Comissió de l'autopista, Xavier Peñarando, ha manifestat que tornarà a convocar en breu aquesta comissió per a que reprengui el seu treball de seguiment de la solució a l'impacte de la C58. L'anunci arriba després que equip de govern i oposició debatessin les seves diferències el passat 13 de novembre, en Ple extraordinari. La sessió havia estat convocada a instàncies de tots els partits de l'oposició, per la seva disconformitat amb el que consideren un bloqueig a la solució de l'autopista per part de l'equip de govern.

En les seves intervencions, els portaveus dels partits de l'oposició, el Fòrum soterrem l'autopista i l'AV Tiana-Pont Vell van ser especialment crítics amb el president de la Comissió, per no haver convocat cap reunió des de l'abril passat. Aquests grups i entitats acusen Peñarando d'haver-los "castigat" pel fet que el Fòrum s'avancés a explicar als veïns el projecte el passat 3 de maig, abans que la secretaria de Mobilitat de la Generalitat fes la presentació oficial de la seva darrera proposta.

Aquesta sessió, celebrada a proposta de tots els grups de l'oposició i aprovada al Ple ordinari d'octubre, es va iniciar amb la intervenció del regidor Jacint Padró, qui va demanar explicacions sobre la situació actual del procés per solucionar l'impacte de l'autopista i sobre els plans futurs tant de la C-58 com del riu. El Ple també va comptar amb les intervencions del president del Fòrum soterrem l'autopista, Manel Pérez, i del president de l'Associació de Veïns Can Tiana-Pont Vell, Francisco Guerrero, els quals van coincidir a expressar el seu malestar pel treball realitzat per l'equip de govern en relació a l'autopista en els darrers anys. D'altra banda, tots els grups de l'oposició es van mostrar partidaris, durant la seva intervenció, de crear una oficina municipal on es treballi aquest tema. Una iniciativa que es podria debatre en el proper Ple municipal.

Per la seva part, el tinent d'alcalde i president de la Comissió de l'autopista, Xavier Peñarando, es va comprometre a convocar en els propers dies la Comissió. Al mateix temps, va demanar al Fórum soterrem l'Autopista que portés a la reunió les conclusions de l'assemblea veïnal i aclareixi si finalment cal que els tècnics de la Generalitat vinguin a Ripollet a explicar el nou projecte per solucionar l'impacte de la C-58 al seu pas pel municipi, tal i com es va acordar a l'abril.