Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Històrica trobada Ripollet mira a Llatinoamèrica

Del 23 al 27 d'octubre Ripollet va acollir la Trobada Internacional de Cultura Ripollet mira a Llatinoamèrica, organitzada per l'Ajuntament de Ripollet i C&Duke. Al llarg d'aquesta setmana es van succeir xerrades, conferències i debats amb la participació d'autors i especialistes, amb motiu de la commemoració dels 50 anys del Círculo Literario Universitario. La trobada va reunir els seus tres únics membres vius: Manlio Argueta, Roberto Cea i Tirso Canales.

La vessant polítca va ser abordada amb els testimonis d'Eduardo Sancho, Francisco Mena Sandoval i Marcelo Cruz Cruz, alts comandaments de la guerrilla. Com Luis de Sebastián, ex vicerrector de la Universidad Centroamericana de El Salvador i catedràtic d'ESADE, que va analitzar l'estat de l'economia salvadorenca en el marc d'Amèrica Llatina.
L'exposició “Vida i mort de les Mares a El Salvador”, a càrrec dels fotoperiodistes Lissette Lemus i Álvaro López, del Diario de Hoy, va il·lustrar una de les grans preocupacions actuals de Centre Amèrica. 25 imatges, inèdites a Espanya, que mostren el dia a dia d'unes “bandes juvenils” molt més conflictives que les que han arribat en els últims anys a Europa.