Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Generalitat impulsen un Centre d’Atenció Integral de la Gent Gran

L’Ajuntament de Ripollet i la Generalitat impulsaran conjuntament un Centre d’Atenció Integral de la Gent Gran de la localitat, que es construirà a uns terrenys, cedits per l’Ajuntament, de 19.000 metres quadrats, situats a peu del parc dels Pinetons.
Aquest complex, pioner a la comarca, s’espera que entri en funcionament al 2008 i comptarà amb una residència, servei de centre de dia, casal d’avis, un hospital geriàtric diürn i un mòdul sociosanitari amb atenció continuada en llargues estades.
La construcció del macroequi-pament, pressupostat en 17 milions d’euros, podria començar a final d’aquest mateix any i anirà totalment a càrrec de l’empresa SERGESA, adjudicatària del servei durant 50 anys.

El passat dijous 20 de juliol es va celebrar a la Sala de Plens l’acte de signatura dels convenis per a concertar les places, de manera que el 70% del total seran públiques, i va comptar amb la presència de les conselleres de Benestar i Família, Carme Figueras, i de Salut, Marina Geli.

Zona d’equipaments
El Centre d’Atenció Integral de la Gent Gran de Ripollet estarà situat a una pastilla municipal, delimitada per les avingudes del Mediterrani i Catalunya i els carrers Barberà del Vallès i Puigmal, front per front, amb l’altra nova zona d’equipaments, al voltant de l’escola Ginesta, on també s’han anunciat importants inversions, com ara el nou col·legi Els Pinetons, el tercer ambulatori i la segona llar d’infants municipal de Ripollet.

Residència, centre de dia i casal d'avis
El Centre d’Atenció Integral de la Gent Gran disposarà de diversos edificis d’una i dues plantes, en un entorn enjardinat. Segons la proposta de l’empresa adjudicatària, que presentarà el projecte executiu després de l’estiu, l’edifici principal serà el destinat a la residència i el servei de centre de dia. Es tracta d’una construcció en forma de lletra H, que donarà acollida a 144 residents, amb un centenar d’habitacions, la majoria individuals, i totes exteriors i amb bany adaptat. A la planta baixa es prestaran els serveis comuns de la residència, com ara un centre de rehabilitació, atenció a domicili, transport sanitari i el de centre de dia, per a 32 places, ampliable a 48.
En segon lloc, hi haurà un altre edifici amb el centre sociosanitari, per a un total de 52 llits per a estances de llarga durada i atenció continuada. Aquest servei disposarà, a més, de servei d’hospital geriàtric de dia, per a un màxim de 20 persones més, que a les nits aniran a dormir a casa seva.
Finalment, també es preveu obrir el segon Casal d’avis de Ripollet, amb una capacitat de 200 usuaris, i un mòdul, on s’ubicarà la central del Servei de Teleassistència de Catalunya.
D’altra banda, donat que l’empresa adjudicatària comptarà amb una plantilla molt nombrosa, d’un centenar de persones, es farà una escola bressol per als treballadors. Per a una segona fase, s’ha reservat un espai per a edificar uns 50 pisos tutelats, que es llogarien a preus assequibles a persones grans i que també es podrien beneficiar dels serveis del Centre d’Atenció de la Gent Gran.