Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Alcalde i la regidora de Serveis Municipals assisteixen a la demostració d’un sistema de recollida

El passat 1 de juny, dins de l'estudi iniciat de nous sistemes alternatius a l'actual de recollida d'escombraries domiciliàries (orgànica, rebuig, envasos, vidre, cartró i envasos), i d'acord amb la informació facilitada per l'Alcaldia en el ple del mes d'abril, es va desenvolupar una demostració d'un nou sistema de recollida de nova generació.

La demostració del nou sistema, anomenat "Easy", es va desenvolupar a la planta de la empresa concessionària i van assistir l'Alcalde, Juan Parralejo, la regidora de serveis municipals, Maribel Alfonso i personal directiu i tècnic de la empresa i tècnics de l'ajuntament.
El sistema "Easy" és un sistema de recollida absolutament nou que ofereix una polivalència total. Es tracta d'un sistema totalment automatitzat capacitat per a recollir contenidors de les diferents fraccions i capacitat diversa, incloent-hi la possibilitat de la recollida de contenidors soterrats. El camió pot recollir els contenidors de forma automàtica i bilateral, es complementa amb un equip totalment automàtic pel rentat exterior i interiorment dels contenidors i es pot habilitar per a la recollida de totes les fraccions d'escombraries domiciliàries.

Aquest sistema permetria una renovació total del servei de recollida, amb la implantació de nous contenidors, un per a cada fracció, de capacitat variable, d'acord amb les característiques de la via pública on s'han d'instal·lar. Amb aquests nous sistemes es pretén millorar la quantitat i, per damunt de tot, la qualitat de totes i cadascuna de les fraccions recollides (rebuig, orgànica, paper-cartró, vidre i envasos), reduint al màxim possible el percentatge d'impropis, tot amb l'objectiu final de millorar els serveis i situar-nos dins les previsions dels programes i regulacions metropolitanes i autonòmiques, pel que fa als residus municipals.