Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cròniques del RUA de la primera quinzena de juliol

Campionat d’Espanya Promesa al Ferrol (A Coruña)
De dues atletes promeses que té el club atlètic de Ripollet, exactament dues atletes van representar-lo al campionat d’Espanya en la categoria promesa femení. Per una banda teníem la participació de Núria Puig, en la prova de 1500, i per l’altre a Lídia Rodríguez, en la prova dels 5000m.ll. Núria va córrer una de les proves de més nivell del campionat, ja sigui pel que fa a la quantitat d’atletes participants com a el nivell d’aquestes mateixes, tenint com a exemple a l’atleta saragossana Isabel Macías, que es presentava amb una excel·lent marca de 4’13. Tot i que, actualment, Núria queda un pas enrere d’aquesta atleta, es contava amb ella entre les favorites d’optar al podi. A falta de 200m així ho demostrava, marxant quarta amb el grup capdavanter, però a partir d’aquí es va “desfonsar” i va finalitzar en sisena posició, en una cursa que ella mateixa classificava de dolenta tàcticament requerint-li, per a aquesta raó, un sobreesforç en els primers metres de la prova buscant el seu lloc en el grup.
D’altre banda Lídia Rodríguez finalitzà en tercera posició en la prova de fons dels 5000, pujant així al podi i finalitzant una bona temporada pel que fa a resultats. Després de fer marca personal en el campionat Absolut disputat en l’Estadi Olímpic, Lídia es presentava en un bon estat de forma com així va demostrar. L’únic tret digne de lamentar va ser l’escassa participació tractant-se d’un Campionat d’espanya, ja que només finalitzaran la prova tres atletes. Altre exemple de la gradual reducció de participants que està experimentant aquest esport.

Campionat de Catalunya Júnior a les pistes “Josep Molins” (9-11/07/06)
Félix Acero va ser l’únic escollit que va representar al RUA en un Campionat de Catalunya Júnior de Pista aquesta temporada. En potencia, les condicions amb les que es trobava el nostre júnior eren molt favorables, ja que l’esmentat campionat es celebrava allà a on els atletes del RUA van a realitzar els entrenaments de més qualitat durant la setmana, es a dir , a les pistes Municipals de Sabadell que porten el nom del reconegut entrenador dels club d’atletisme sabadellenc. Félix participava en la prova dels 800 metres llisos, distància que cada competició que passa acaba dominant i exprimint millor, tant es així que Félix es presentava en segona posició en el rànking previ al campionat. Per fer-ho més idíl·lic, l’hora de la competició coincidia amb l’hora habitual dels entrenaments, així que l’expectació era màxima. Félix finalitzà en tercera posició, medalla per a ell en reconeixement a una temporada en franca progressió, però potser va deixar un gust agredolç degut a la sensació de que podia córrer millor, despenjat del cap de cursa a l’equador d’aquesta, va fer un gran esforç per remuntar però arribar crispat als últims metres finalitzant quart (hi participava un marroquí fora de concurs). Malgrat aquesta concreció, la valoració general d’aquest atleta pel que fa a la temporada es notable, consolidat ja com una promesa per al club.
Tot just 24 hores després, un dilluns!, es va celebrar el meeting de Mataró amb el que molts atletes acomiaden la temporada. Félix repetia participació , però possiblement pagava el desgast del dia anterior i es va retirar en la prova “B” dels 1500m.ll. En aquesta mateixa també participava Oriol Vilaplana, que malgrat comunicava posteriorment que les seves sensacions en cursa foren força dolentes, realitzar una bona cursa amb una última volta en progressió molt ràpida, quedant-se per segona vegada consecutiva a la vora de trencar la barrera del 4’ en 1500. L’altre actuació fou la de Núria Puig en els 800. Després de una sortida boja, Núria controla el cap fred mantenint el ritme i progressant tal com ho havia fet el seu company Oriol. Llàstima que les forces no l’acompanyaren els últims 100 metres perquè hagués destrossat la seva marca personal. Segona posició per a ella a mig segon de la seva marca finalitzant amb 1’13’’16.