Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa de l’Esport 2006

El Patronat Municipal d’Esports va celebrar el passat dissabte 10 de juny la Festa de l’Esport amb gran afluència de públic al llarg de tota la jornada. Al matí va tenir lloc la cloenda de l’esport extraescolar, amb activitats lúdiques adreçades als més de 3.000 nens i nenes que enguany han practicat esport a les instal·lacions municipals, i a la nit l’acte de reconeixement a l’esport local, amenitzat amb una exhibició de gimnasos, una revetlla i focs d’artifici. Enguany, les Insignies de Plata del PAME van ser per al pilot de rallys, Lucas Cruz Senra; l’expresident de la RUA, Juan Suárez; i el president del Futbol Sala Ripollet, Juan Carlos Lorente.

INSÍGINES DE PLATA

AUTOMOBILISME
LUCAS CRUZ SENRA, pilot de Rallys

Quatre participacions al Rally Paris Dakar amb diferents pilots.
Varies participacions en proves internacionals en el campionat del Món de Rally (Rally de Portugal, RAC Rally, Rally Mèxic, Rally Catalunya, etc.), Campionat del Món de Raids (Tunissia, Egipte, Itàlia, Portugal, Espanya, etc.) amb varis pilots.
1998 al 2003, copilot Oficial al Carlos Sainz Junior Team.
2002 i 2003, Campió d’España de Copilots al Campionat d’España de Rallyes de Terra amb Txus Jaio, amb el Ford Focus RS WRC.
Ouvreur de Luis Climent a l’equip oficial Skoda, al Campionat de Món de Rallyes.
2003 i 2004, copilot Oficial a l’equip Honda España, al Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt, amb els pilots Luis Climent i Salvador Cañellas.
2005, Campió d’Espanya de Rallyes Tot Terreny, amb l’equip BMW Motor Cadí amb el pilot Carlos Solé.
Copilot oficial a l’equip Mitsubishi-RACC, al Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt amb el pilot Samuel Lemes.
Copilot Oficial en el Equipo FIAT España al Campionat d’Espanya de Rallyes de Terra amb el pilot Albert Llovera.
Participació al Rally de Mèxic amb el Peugeot 206 WRC i el pilot Xevi Pons.
2006, Copilot Oficial a l’equip Volkswagen Motor Spor al Rally Lisboa – Dakar amb el pilot Josep Pujol en camió.
Copilot Oficial a l’equip Nissan España al campionat d’Espanya de Rallyes Tot Terreny i al Campionat del Món de ‘Bajas’ amb el pilot Mark Blazquez.
Copilot Oficial a l’equip FIAT Espanya al Campionat d’Espanya de Rallyes de Terra amb el pilot Albert Llovera.
Participació a varies proves del campionat del món de Rallyes (Rally de Catalunya i Rally de Finlandia) amb el pilot Albert Llovera.

ATLETISME
JUAN SUÁREZ CASTAÑER, expresident de Ripollet Unió Atlètica

Juan va començar com a atleta quan tenia 23 anys i ho va fer a la JAS de Sabadell. Des de petit ja li agradava córrer i fer esprints amb els amics, però no es va adonar que era un corredor de distàncies curtes, 100, 200 i 400 metres llisos, fins que va anar a un club d’atletisme. La seva carrera esportiva, tot i havent començat com a professional a una edat tardana i compaginar els entrenaments amb la feina, va ser molt profitosa, ja que, va obtenir el millor temps en 200 metres llisos del club i va poder competir amb els millors atletes del moment.
Va començar a les pistes del Poliesportiu de Ripollet, al voltant de l’any 1983-84, com a entrenador de Ripollet Unió Atlètica, del que més tard seria president. De tots és sabut, que quan un club és petit i amb pocs mitjans econòmics, s’ha de fer una mica de tot i assumir diferents responsabilitats que van finalitzar l’any 1990.
Juan Suárez va fer tot el que s’havia de fer pel club i ho va fer sempre d’una forma desinteressada, perquè estima molt l’esport i creu que és una manera de distreure als joves i encaminar-los per un altre camí, que no sigui voltar pel carrer.

FUTBOL SALA
JUAN CARLOS LORENTE GÓMEZ, president del Futbol Sala Ripollet

L’any 1984, a l’Associació Futbol sala Ripollet, resta lliure la plaça de president i no es presenta ningú, a Juan Carlos Lorente l’animen entre uns quants amics, perquè estigui durant aquell any de forma provisional, però aquest mandat s’allarga fins l’any 1986.
Durant aquest mandat, l’Associació aprova els seus estatuts i junta directiva per portar la “Lliga Local” i també, preveient la formació del Futbol Sala Ripollet. Això es produeix l’any 1990, amb Juan Carlos Lorente com a màxim responsable.
El Futbol Sala Ripollet ingressa a la Federació Catalana la temporada 1991/92, començant a la 3ª Divisió Catalana i assoleix l’ascens de categoria a 2ª B, com a campió de grup. A la temporada 1992/93 col·loca a l’equip a Divisió d’Honor Catalana, quedant aquest mateix any Campió de grup a l’últim partit, davant del Puig-Reig FS i assolint l’ascens a la categoria nacional, categoria que manté fins ara. Un dels seus grans pensaments ha estat sempre, que els equips estiguin formats en la seva majoria per jugadors de Ripollet i ha demostrat, al llarg d’aquests anys, que amb poc pressupost i una bona gestió, això és possible.
El “presi”, com li agrada que li diguin, després de 12 anys, deixa al Futbol Sala Ripollet amb un juvenil, un cadet, una escola i dos equips sèniors jugant a la categoria Nacional, tot un record, però encara li fa il·lusió recordar que aquesta entitat es va formar un dia de Festa Major amb els amics de sempre, on van decidir que farien un equip de futbol sala, que sempre s’ha caracteritzat per ser gent jove i de Ripollet.

MÉS INFO L'ARXIU ADJUNT A SOTA I A LA GALERIA DE L'ESPORTISTA DE LA WEB DEL PAME
http://www.pame-ripollet.org/catala/link_galeria_2005.htm