Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple del 30 de març

La sessió va aprovar per unanimitat la bandera municipal, que onejarà per primera vegada la diada de Sant Jordi. En segon lloc, es va ratificar el reglament del nou Consell de comerç, indústria i turisme de Ripollet. Aquest ens municipal s’encarregarà de posar en marxa projectes de promoció de la vila i comptarà amb la participació de les associacions de comerciants i els hostalers. Van votar-lo a favor l’equip de govern tripartit de PSC, ICV i CiU, el CpR va estar en contra i la resta de grups s’hi van abstenir. Seguidament, cal destacar l’aprovació per unanimitat del concurs per a la construcció i gestió del futur complex de serveis per a la gent gran.

Centre d’atenció integral a la gent gran
El projecte preveu que el centre tindrà 120 places de residència i les 32 de centre de dia, ja concertades amb la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat. A més, va més enllà de l’anunciat inicialment, ja que també s’ha tancat un altre acord, en aquest cas amb la Conselleria de Salut, per a que també compti amb 50 llits per a llarga estada i de 15 a 20 places d’hospital de dia. Així mateix, en el futur es pretén que tingui pisos tutelats, un centre de rehabilitació i zona d’aigües. El Centre d’atenció integral a la gent gran es construirà en uns terrenys municipals de 19.000 metres, situats al costat de l’escola Ginesta, que també albergaran un nou ambulatori i la futura escola dels Pinetons.

Un altre dels punts tractats va ser la modificació puntual del PGM per a la construcció de l’edifici escolar de la segona línia del CEIP Tiana. Així, es va permutar una zona verda del costat de l’escola per una d’equipaments del camí de la Serra. Tots els partits van votar a favor.
A continuació, es va discutir el planejament de sector Nord-Oest. El Ple va aprovar inicialment els criteris i objectius de la reordenació d’aquest espai, situat a banda i banda del riu Ripoll. A més, es va donar vistiplau al reglament de participació ciutadana sobre els usos que es volen donar a aquesta zona. Van votar a favor els partits del govern, el CpR va estar en contra i la resta s’hi van abstenir.
Finalment, es va autoritzar per unanimitat la presentació de Ripollet a la convocatòria de la Llei de barris de la Generalitat, per a la reforma integral del barri de Can Mas, amb la sol·licitud d’una subvenció de més de 7 milions d’euros.
La sessió va acabar amb l’aprovació de la moció presentada pel PP, per a que el Patronat d’Ocupació estableixi convenis amb entitats bancàries, de manera que els emprenedors de projectes d’autoocupació puguin disposar de microcrèdits tous. Van donar-li suport tots els partits, a excepció del CpR, que s’hi va abstenir.