Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posarà en marxa el projecte pilot de Prevenció de Violències entre els Joves

L’Ajuntament i la secretaria general de Joventut treballaran conjuntament en un projecte pilot de prevenció de violències entre els joves, encaminat a definir protocols de detecció i intervenció en situacions de risc. El passat dijous 30 de març es va signar el conveni, que permetrà la contractació d’un professional, encarregat de realitzar l’estudi. El treball s’emmarca dins el Programa de Prevenció de Violències, impulsat per la secretaria, i el Pla de convivència de l’Ajuntament de Ripollet. La secretaria hi aportarà uns 17.000 euros i l'Ajuntament 3.000 euros més.

Amb aquest projecte es vol conèixer l’entorn del jove i l’origen de les situacions que els porten a ser agressor o víctima de conductes violentes. A partir d’això, es proposaran protocols de prevenció per a joves en situació de risc i les actuacions a seguir en situacions de conflicte. A més, es treballarà en clau socioeducativa, apropant els recursos comunitaris als joves i formant als agents socials del seu entorn.

Programa per a la Prevenció de Violències entre els Joves
El projecte pilot s’emmarca en el Programa per a la Prevenció de Violències entre Joves impulsat per la Secretaria General de Joventut en coordinació amb d’altres departaments de la Generalitat. El programa desenvolupa tres línies de treball: la posada en marxa de projectes pilot de prevenció de violències a Castellar del Vallès, Ripollet i Banyoles; un estudi sociològic coordinat per l’Observatori Català de la Joventut sobre l’abast del fenomen i una plataforma de recursos i capacitació dels professionals que treballen amb joves.

FOTO: Acte de signatura. D'esquerra a dreta, Marta Rosàs, secretària general de Joventut; Juan Parralejo, alcalde de Ripollet; Ferran Tornel, regidor de Joventut.