Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la petició d'un sol organisme metropolità

L’Alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, juntament amb els de la trentena de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, van signar el passat dimarts 28 de març un manifest, on demanen a la Generalitat la tramitació urgent de la Llei de creació de l’ens metropolità. La iniciativa pretén institucionalitzar en un sol òrgan les competències de les entitats de Medi Ambient, de Transports i de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana.

El nou ens coordinaria les actuacions en aigües i residus, habitatge, medi ambient, mobilitat, obres i infraestructures, transports i, molt especialment, hauria de guanyar competències en habitatge protegit i urbanisme, perquè els municipis recuperessin l'autonomia de gestió urbanística que van perdre amb la desaparició de la Corporació Metropolitana de Barcelona el 1987.

L'actual pressupost de les tres entitats que conformen l'AMB ascendeix en aquest exercici de 2006 a 1.076 milions d'euros, el tercer pressupost més elevat de totes les administracions catalanes. L'AMB comprèn una superfície de 600 quilòmetres quadrats on viuen prop de tres milions de persones, el 42% dels habitants de Catalunya.