Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La web municipal assoleix les 200.000 visites

La web municipal ripollet.org ha superat recentment les 200.000 visites. Quatre anys i mig després de la seva posada en marxa, la web ha assolit unes 250 visites diàries de mitjana, 311 els laborables i 99 els festius. Coincidint amb la presentació dels resultats, l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, juntament amb l’equip de la web, van anunciar l’inici del projecte Ripollet 5.0, que comportarà una remodelació i ampliació de la pàgina municipal, que passarà de web a portal de serveis i que adoptarà un nou nom, ripollet.cat. Així, la propera Festa Major, s’estrenarà nou disseny i noves seccions i de cara a final d’any s’implementarà un catàleg de serveis en línia.

Prop de 5 anys a la xarxa
Des de l’agost de 2001, quan es va estrenar ripollet.org, s’ha produït una popularització de l’ús d’Internet, amb la seva introducció a les escoles, moltes cases i la majoria d’empreses. Això ha comportat una creixent demanda d’informació a través de la xarxa. Durant aquest temps s’han creat més de 5.000 registres a la base de dades local i s’ha desenvolupat un programari propi per a la publicació de continguts, fotografies i arxius. En l’actualitat, es pot consultar un fons de més de 2.000 notícies, 1.500 actes d’agenda, desenes d’especials i 200 documents oficials. Precisament, una de les darreres millores realitzades consisteix en la descàrrega dels acords de les juntes de govern, plens i anuncis oficials, a més d’un nou cercador.

Ripollet 5.0
Aquest projecte consistirà en un treball transversal que pretén, amb motiu del cinquè aniversari de la web, que aquesta esdevingui un portal de serveis i informació municipal. Els diferents departaments del Consistori participaran del desenvolupament del seu espai web, amb la possibilitat d’autogestionar-lo directament, mitjançant un protocol de funcionament. La iniciativa també incorporarà criteris d’accessibilitat i una ordenació conceptual. A més, tindrà menús estàtics en diferents llengües i serà compatible amb els diferents navegadors existents.

Els àmbits que abordarà el projecte seran l’ampliació de la vessant multimèdia de l’apartat d’actualitat i la creació de noves seccions, com ara les dels patronats de Cultura i Joventut i d’Ocupació, a més de un nou espai de ràdio a la carta. No obstant, la principal aposta serà l’impuls de servei d’administració on-line, amb la creació d’un taulell d’edictes virtual i un catàleg de serveis amb informació sobre procediments, preguntes freqüents i descàrrega d’impresos amb ajut d’autocumplimentació. Quant a tramitacions, es preveu la implementació a mig termini de petició de cita per Internet, una passarela de pagament d’impostos, inscripcions on-line, etc. A més, es penjarà progressivament el catàleg fotogràfic del Patronat de Comunicació, amb més de 10.000 instantànies. Així mateix, es posarà a l’abast dels internautes un nou plànol GIS.