Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La construcció del futur hospital comarcal es preveu iniciar en dos anys

L’abril de 2008 es podria col·locar la primera pedra de l’hospital que donarà servei a les poblacions mancomunades de Cerdanyola, Montcada i Ripollet, juntament amb Barberà del Vallès, per tal de restar operatiu el 2010. Així ho preveu el Pla Director redactat pel Consorci Hospitalari Parc Taulí, que gestionarà el centre, i que va ser presentat dimarts, 7 de febrer, a l’Ajuntament de Cerdanyola. L’acte va comptar amb la presència dels alcaldes de les tres poblacions mancomunades, juntament amb els regidors de Sanitat i altres tècnics i polítics municipals.

També hi van ser presents el Gerent Adjunt de la Regió Sanitària de Barcelona, Josep Ganduxé; el director del Sector Sanitari del Vallès Occidental, Joan Parellada i el cap de Planejament de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Joaquim Obon.

Els serveis
Els responsables sanitaris van informar que l’hospital tindrà entre 180 i 200 llits per a malalts aguts, 35 per a convalescència i cures pal·liatives, a més de disposar d’un ampli servei d’urgències i una trentena de places d’hospital de dia. El centre també comptarà amb servei de cirurgia major i cirurgia menor ambulatòria, ginecologia, obstetrícia, diagnòstic per la imatge, diàlisi i un espai per rehabilitació.

Els estudis de la Generalitat fixen el cost de l’hospital entre 60 i 70 milions d’euros, així com un pressupost anual que oscil·larà entre 40 i 45 milions. A més es preveu que aquest equipament generi de 500 a 600 llocs de treball. El Pla Director del centre s’ha fet tenint en compte les previsions de població de cara a l’any 2015, calculada en unes 200.000 persones. Actualment s’està treballant en el disseny del Pla Funcional del centre, que s’espera aprovar el proper mes d’abril. L’objectiu de la Generalitat és convocar un concurs d’idees, que s’hagi fallat el novembre de 2006 i que servirà per encarregar la redacció del projecte executiu de l’obra. Les obres es licitarien el mes de gener de 2008, per tal de procedir a la seva adjudicació cap a l’abril.

Foto: A fons Vallès