Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La comunitat educativa es planteja la necessitat d’una OME a Ripollet

El Consell Escolar Municipal va rebre aquest dijous, 12 de gener, la visita del regidor d’Educació de Terrassa, Josep Pàmies, al qual van convidar per a que expliqués l’experiència de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) creada fa dos anys al municipi vallesà. L’objectiu d’aquesta trobada era que els membres del consell consensuèssin la necessitat o no de crear aquest nou servei a Ripollet, tal i com vol promoure l’equip de govern.

Pàmies va assegurar que “és una avantatge tenir una OME”, ja que “pots resoldre qualsevol conflicte a la mateixa població, sense necessitat que les famílies es desplacin a Inspecció”, a més de detectar “picaresques o fraus” durant la pre-inscripció. Les funcions bàsiques d’aquest organisme son vetllar pel compliment de la legalitat en el procés de matriculació, orientar i informar a les famílies i procurar una distribució equitativa dels alumnes amb necessitats educatives especials.

Els membres del Consell Escolar van expressar els seus dubtes sobre el consens i l’entrada tant dels centres de secundària com dels concertats en aquest procés, així com que l’OME pugui aconseguir el repartiment equitatiu dels alumnes amb necessitats especials, referint-se, especialment, als centres concertats. La regidora d’Educació, Malika Zedjaoui, per la seva part, va expressar la seva confiança en els beneficis que podria comportar aquest servei. Zedjaoui també es va mostrar convençuda que l’OME podria incidir, tant en els processos de pre-inscripció com de matrícula viva, amb aquells escolars que arriben durant el curs, en el repartiment d’alumnes i en l’orientació i informació a les famílies per a que escullin l’escola més adequada, ja sigui pública o concertada.