Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La font ornamental del carrer de Balmes rajarà cava per Festa Major (INNOCENTADA PUBLICADA EL 28/12)

Dimecres al migdia es va inaugurar la font ornamental, situada a la cruïlla dels carrers de Balmes amb Calvari. L’obra, que ha costat 53.000 euros, ha estat realitzada per l’empresa Constructobras Montcada. Inicialment funcionarà els caps de setmana. L’aspecte més original d’aquest monument es que disposa d’un mecanisme de circuït tancat, que farà possible que per Festa Major ragi cava enlloc d’aigua.

Seguidament a l’encesa dels sortidors, s’ha signat a l’Ajuntament un conveni amb el Celler Cooperatiu de Ripollet, que serà l’empresa que subministrarà els 31 metres cúbics de cava amb denominació “Ripollet”, que es faran circular per la font la propera Festa Major. Una iniciativa similar ja es duu a terme des de fa anys a la localitat de Prades, al Baix Camp, on del brollador del poble surt vi del Priorat.

Característiques de la font
La font compta amb un vas central elevat de 9 metres de diàmetre. Disposa d'una columna d’aigua central que pot arribar fins als 8 metres d’alçada, envoltada d’una vintena de vàlvules, que permeten raigs de fins a 3 metres d’alçada. A més, té un rellotge i un anemòmetre, que regula l’alçada de l’aigua en funció del vent, per tal d'evitar esquitxos al voltant. Quant al seu funcionament amb cava, pròximament s'instal.laran uns biofiltres per a evitar que l'alcohol deteriori el mecanime i no es prodeixi bromera ni olor. A més, caldrà pendre mesures, instal·lant tanques i uns llums dissuassoris tipus “flax” al voltant de la rotonda de Balmes, per a impedir que ningú begui de la font ornamental les dates que funcioni amb cava.