Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Ordinari del 22 de desembreEl pressupost de 2006 supera els 27,7 milions

L’Ajuntament de Ripollet va celebrar dijous, 23 de desembre, el Ple ordinari del mes de desembre, on el punt principal de l’ordre del dia va ser l'aprovació del pressupost per a l’any 2006, de prop de 27,8 milions euros, aprovat amb els vots favorables d’ERC i els grups de govern (PSC, ICV, CiU), l’abstenció del regidor Gabarra i el CpR i el vot contrari del PP. D'aquest pressupost, un 8 % més alt que l’any 2005, gairebé 20 milions d'euros corresponen a despesa ordinària i prop de 7 a inversions.

En quant a la despesa ordinària, que segons l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ve marcada per la “contenció”, destaca l’increment de més del 20% d'algunes partides de serveis a les persones. Un 50% dels ingressos amb els que l’Ajuntament preveu finançar els més de 27 milions d’euros del pressupost corresponen a impostos i taxes, mentre que la resta prové, principalment de transferències d’altres de venda de patrimoni i d’uns 200.000 euros de crèdit.

Prop de 18 milions d’inversió
Pel que fa a les inversions, la majoria consistiran en la continuïtat d’obres ja iniciades durant el 2005, com la Plaça de Pere quart, la remodelació de la Rambla o els equipaments esportius; a més d’invertir en la millora de la via pública, polítiques d’estalvi energètic i altres acords previstos al pacte de govern del tripartit local de PSC-ICV-CiU. Per últim, als prop de 7 milions d’inversió directa de l’Ajuntament, cal sumar les que realitzaran altres administracions, com els prop de 9 milions d’euros que aportarà la Generalitat de Catalunya i els més de 2 milions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Moció sobre sanitat
D’altra banda, a l’apartat de mocions, es va debatre una del Partit Popular demanant que s’instés a la Generalitat que accelerés la construcció tant del futur hospital comarcal com del nou CAP. La moció no va prosperar, donat que el PP no va acceptar deixar la proposta sobre la taula i treballar-la conjuntament amb la resta de grups, tal i com se li va demanar durant la junta de portaveus.