Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista a PastoraInvitacions disponibles al Casal de Joves

“No me llames Dolores, llámame Lola...”

El grup Pastora actuarà al Pavelló de Ripollet el divendres 16 de desembre a les 22 hores, amb els locals Son canalla de teloners. El trio català presentarà el seu nou àlbum La vida moderna en el marc de les Jornades Joveneix, organitzades pel Casal de Joves de Ripollet. Pastora es va fer molt popular ara fa dos anys amb el seu primer treball, que va arribar a ser disc d’or, i la cançó “Lola”.
La música de Pastora se sosté en la veu i les lletres de Dolo, la música i els arranjaments de Caïm i el concepte visual del seu germà Pauet, fills del cantautor català Pau Riba. La formació mescla programacions i sons acústics, lletres originals i un acompanyament visual proper al videoart. Als seu segon disc, La vida moderna es fonen diferents tendències de pop electrònic amb un càlid embolcall acústic. El grup es caracteritza pel peculiar accent de la Dolo, que, segons diu, li surt “de l’estómac”.

Fran Lledó, locutor de Ripollet Ràdio, ha parlat amb la vocalista del grup, Dolo. L’entrevista s’emetrà aquest divendres entre 18 i 19 hores al programa Hitmania.

[LES INVITACIONS ESTAN DISPONIBLES AL CASAL DE JOVES DE RIPOLLET, RAMBLA DE SANT JORDI 6, TELF. 93 586 46 52].

RR: Teniu el vostre segon treball al mercat, La vida moderna, què és el que podrem trobar en aquest disc?

D: Hem volgut fer un disc més obert i extremat musicalment parlant; podreu trobar cançons acústiques i dance; a més, hem inclòs un DVD amb les imatges del Pauet, ja que són una part molt important de les nostres actuacions.

RR: Quins són els trets més característics del vostre grup?

D: Últimament ens definim com un grup proper al pop electrònic, en el que utilitzem software informàtic per realitzar les nostres cançons. Pastora és el resultat de la unió de la música, la part visual i la paraula.

RR: Com van ser els vostres inicis?

D: Vaig conèixer al Caïm a través d’una obra de teatre; jo era actriu i ell era l’encarregat de fer la banda sonora de l’obra. A partir d’aquí, ens vam unir i vam començar a tocar a molts “baretos” de Barcelona, la nostra maqueta va començar a viatjar de mà en mà, fins que va arribar un moment en que tothom cantava el “Lola”. Posteriorment, ens van trucar d'una discogràfica important i, després de llegir-nos la lletra petita del contracte, el vam firmar.

RR: Que opines del “pirateig” i que s’ha de fer per combatre’l?

D: Penso que és una qüestió cultural. En els últims anys, la música que es feia al nostre país deixava molt que desitjar i, per tant, no valia la pena gastar calés en música de dubtosa qualitat i el més fàcil era baixar música per Internet. Jo també em baixaria la música d’Operación Triunfo i no la compraria. La solució és fer discos de qualitat.

RR: Desde la teva experiència musical, quins consells donaries als grups de Ripollet que intenten fer-se un lloc en el món de la música?

D: No sé si sóc la més indicada per donar consells! Jo els hi diria que facin música perquè els hi agrada, per passió i no per només buscar la fama.

RR: Creus que és important la creació d’espais d’assaig i que es donin oportunitats als nous valors ?

D: És molt important. El lloguer d’espais d’assaig i d’equips de so surten molt cars i, per tant, aquestes ajudes són necessàries.

RR: Penses que la indústria musical i els poders públics tenen en compte l’opinió dels joves?

D: La indústria musical et diria que segons el cas; pel que fa als agents públics, sí; el que passa és que arriba un moment en que sempre són els mateixos els que realitzen i recolzen les noves propostes però, tot i així, sempre és fonamental.

RR: Creus que els joves d’avui dia s'impliquen en els problemes de la societat actual?

D: Hi han molts tipus de joves, no tots es poden posar al mateix sac. Hi ha joves passius i d'altres que tenen moltes ganes de fer coses per canviar la negativitat del nostre món.

RR: Creus que l'Administració ha de promoure més activitats de participació com el «Joveneix» ?

D: A mi em sembla fantàstic perquè són activitats que serveixen als joves a madurar i tot el que sigui promoció de la cultura és positiu.

RR: Si algú et diu Dolores en lloc de Lola t’enfades ?
D: No! De fet els meus pares em diuen Maria Dolors...

Fran Lledó
Hitmania (dll-dv de 18 a 19 hores)
Ripollet Ràdio 91.3 FM