Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PVN demana informació a la Generalitat sobre les olors de l'Ecoparc-2

La Plataforma Vallès Net ha informat d’una reunió que va mantenir el passat 28 de novembre amb la Directora General de Qualitat Ambiental del departament de Medi Ambient de la Generalitat, María Comellas. L’objectiu d’aquesta trobada, segons l’entitat veïnal, era demanar informació sobre les solucions de l’administració als problemes d’olors que “pateix la família de Can Sallent i també els ciutadans de Ripollet” a causa de l’Ecoparc-2. Vallès Net ha explicat que segons Comellas, els olors de la planta de Montcada procedeixen d’una deficiència als biofiltres i d’un “dipòsit inadequat” de les bales d’escombraries, problemes que haurien d’estar solventats el proper mes de gener.

La responsable de Qualitat Ambiental va explicar que, si no fos així, es podria plantejar realitzar un mapa d’olors a la zona i, en darrera instància, recórrer al Síndic de Greuges i als tribunals de justícia. En aquest sentit, la 1ª Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Ripollet, Rosa Martín, ja va assegurar fa uns dies que l’Entitat Metropolitana realitzarà un mapa d’olors a Ripollet, independentment de si els problemes d’olors se solucionen o no. A més, Martín ha declarat a Ripollet Ràdio que des de la seva intervenció, a mitjan d’octubre, no s’ha produït cap episodi d’olors.
Pel que fa a la família Sallent, Comellas va explicar que s’instal·laran al seu costat unes cabines per mesurar els components químics de l’aire. Segons la plataforma, la Directora de Qualitat Ambiental va reconèixer que la Generalitat “no té competències sobre els problemes que pugui ocasionar la Planta”, ja que corresponen a l’Ajuntament de Montcada. Vallès Net va manifestar a Comellas no entendre com les bales emmagatzemades poden produir olors si s’ha assegurat que són “inerts” i va al·legar “la indefensió” que sent la ciutadania.