Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fracàs del primer acte de conciliació de Trilla

El primer acte de conciliació entre la direcció i els treballadors de Trilla, celebrat el passat dilluns 5 de desembre a la seu del Tribunal de Catalunya de Sabadell, va acabar sense acord. L’empresa va defensar el tancament de la factoria, adduint pèrdues, i va proposar indemnitzacions de fins a 35 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mesos. En canvi, el comitè d’empresa va defensar la continuïtat dels llocs de treball, en base a un repartiment de la producció entre les diferents seus del grup KIO: Madrid, Saragossa i València (Pamesa). Després del fracàs de la primera trobada, les dues parts es tornaran a reunir el proper 12 de desembre.

Com a mesura de pressió, els treballadors han programat diverses protestes i jornades de vaga de 24 hores, que van començar el dia 7, i continuaran del 13 al 15 de desembre. Dimecres al matí, els treballadors van realitzar un tall de 15 minuts de la circulació de trens a l’estació de Cerdanyola i seguidament de la carretera nacional.
Des de l’anunci del seu tancament, diversos grups polítics i entitats han mostrat la seva condemna a la decisió de Trilla. Els darrers en solidaritzar-se amb els treballadors afectats han estat les associacions de veïns de Tiana, Sant Andreu i Can Vargas.
Industrias plàsticas trilla, dedicada a la injecció de plàstic, és actualment propietat de la multinacional kuwaití KIO i va ser fundada l’any 1968 amb seu social a Ripollet. A més, compta amb una altra planta de producció a Madrid, més una filial a Saragossa.