Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Gremi d’Hostaleria presenta els estudis realitzats dins el conveni per a la recollida d'olis

La regidora de Medi Ambient, Montserrat Figueres, acompanyada pel president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental, Enric Gené i el seu vicepresident, Joan Mimó, van presentar el passat 21 de novembre els treballs i campanyes realitzades pel gremi en el marc del conveni de col·laboració per a la recollida d’olis usats, signat el passat mes de maig entre l’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria de la comarca. Així, a banda d’aquest servei gratuït que es realitza a tots els bars i restaurants de Ripollet, el Gremi ha elaborat un estudi sobre la concentració i ubicació hostalera al municipi, per tal que es tingui en compte, especialment, a l’hora de fer qualsevol redistribució de contenidors.

A més, s’ha realitzat una enquesta als més de 160 bars i restaurants del municipi, on apareixen dades relatives a l’índex de reciclatge de cada establiment, l’estalvi d’aigua, la utilització d’envasos, sabons, si ofereixen plats de cuina mediterrània o si disposen de tots els certificats i compleixen les normatives establertes. El Gremi també ha elaborat fulls informatius sobre el reciclatge i l’ús de l’oli per a tots els establiments hostalers, els quals disposen ja del distintiu ‘Amics del medi ambient’.
A través d’aquest conveni, que compta amb una aportació de 6.000 euros per part del consistori, es recullen anualment entre 12 i 15 tones d’oli usat, que es transforma en biodièsel en una planta de Tarragona.