Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC critica la ‘manca de transparència’ del procés d’aprovació del Pla Especial dels Pinetons

ERC va respondre dilluns, dia 7, en roda de premsa les declaracions realitzades per la 1ª Tinent d’alcalde, Rosa Mª Martín, en relació al vot contrari de dos dels grups de l’oposició al Ple sobre l’aprovació provisional del Pla Especial dels Pinetons. Aquest Pla preveu la construcció de 300 pisos de protecció oficial més una parcel·la de 25.000 m2 d’ús terciari. Així, la regidora d’ERC, Lourdes Serra, ha explicat que el seu grup “està totalment a favor dels pisos de protecció oficial”, però ha assegurat que el procés “poc participatiu” que ha seguit l’equip de govern “ha generat els suficients dubtes per votar en contra”.

Serra ha criticat que la publicació d’aquest Pla s’hagués iniciat per resolució d’alcaldia i que aquest punt s’entrés per via d’urgència a la comissió de Serveis Territorial, explicant que només es tractava de la construcció dels 300 pisos de protecció oficial. A més, la regidora republicana ha explicat que pel que fa a l’única al·legació que s’havia presentat, l’equip de govern va dir que era d’un particular, però que desprès han vist que es tractava d’un empresari de la cadena de supermercats Plus. Aquest demanava un canvi d’ubicació del supermercat en relació a un edifici d’oficines, tot i que Rosa Martín va assegurar que no saben quin ús es donarà a aquesta parcel·la. En aquest sentit Lourdes Serra creu que en aquesta zona “l’oferta de súpers és més que suficient” i que caldria reservar espai “per oferir serveis als ciutadans”.

Aleix Mora, per la seva banda, ha explicat que ERC ha votat en contra “del procediment i de la manca de transparència i participació”, afegint que tot i que es tracta d’un “procés legal”, és “un projecte prou important com per fer-ho d’una altra manera”.