Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet destinarà aquest curs 127.000 euros al Pla Educatiu d’Entorn

La Junta de Govern Local del passat 2 de novembre va aprovar l’annex d’inversions del conveni subscrit entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament el passat mes de març per al desenvolupament del Pla Educatiu d’Entorn de Ripollet. Segons va explicar el passat dia 4 la regidora d’Educació, Malika Zedjaoui, aquesta proposta contempla una aportació de la Generalitat de 127.000 euros, dels quals 61.000 es destinen a tallers per alumnes i famílies i 66.000 euros són de caràcter obert.

L’aportació municipal en aquest conveni és de 31.800 euros, destinats a la contractació d’un tècnic en diversitat i immigració i la realització de les activitats sobre valors, diversitat i tolerància que s’ofereixen a través de la guia d’activitats.

11 projectes d'integració
Una comissió local del Pla Educatiu d’Entorn, formada per representants d’entitats locals i de la comunitat educativa, ha estat l’encarregada d’elaborar els projectes que aquest curs es desenvoluparan dins aquest Pla. Es tracta d’11 projectes basats en la promoció de l’ús del català, la cohesió social i la interculturalitat, eixos principals en els quals es basa aquest Pla, el qual posa especial atenció en la població immigrant. Així, s’han programat cursos i tallers de català, d’atenció a la diversitat, d’assessorament als dinamitzadors de les AMPA, de formació per a monitors i de coneixement de l’entorn. El Pla també compta amb un casal d’estiu lingüístic i d’integració, la contractació d’un dinamitzador d’activitats lúdiques i de promoció de l’ús del català durant el migdia, la contractació d’un servei de canguratge per incentivar la formació de les mares i l’organització d’unes jornades de les escoles públiques de Ripollet.