Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Extraordinari del 13 d’octubre

L’Ajuntament de Ripollet celebra aquesta tarda un Ple extraordinari, on es presentarà a aprovació l’expedient d’Ordenances i preus públics per a l’any vinent. Segons la regidora d’Hisenda i Personal, Inma Viera, l’equip de govern ha proposat un increment generalitzat del 3,5% dels impostos i taxes municipals, amb excepció dels preus públics de la llar d’infants municipal, que restaran congelats. L’expedient que es presenta a aprovació també inclou la creació de dues noves taxes d’ocupació de via pública i la modificació de les condicions de bonificació de l’IBI per a famílies nombroses, monoparentals o amb fills discapacitats.

Pel que fa a l'IBI, amb la intenció que més famílies es puguin beneficiar d’aquests descomptes, que van en funció del nombre de fills i el valor cadastral, s’ha augmentat en 20.000 euros el valor cadastral màxim establert a cada esglaó de la taula de bonificacions.
Inma Viera va explicar que aquest expedient “no respon a un afany recaptatori”, sinó a fer front a la revisió dels contractes que l’Ajuntament té amb les empreses de servei. Tot i aquest increment del 3,5%, la regidora d’Hisenda afirma que “Ripollet segueix sent un dels municipis del voltant amb els impostos més baixos”. Viera ha assegurat que s’ha informat a tots els grups municipals i que s’han rebut les seves propostes, les quals “s’han recollit en la mida del possible”. El Ple, que s’iniciarà a les 19.30 hores, serà retransmès en directe per Ripollet Ràdio (91.3 fm).