Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’OMIC informa sobre el consum de peix

L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC) ha iniciat una campanya informativa entre els ciutadans i ciutadanes sobre el consum de peix, per tal de prevenir una malaltia anomenada anisakiosi, provocada pels paràsits que infecten alguns peixos. Cefalòpodes marins, com els calamars, els pops o les sèpies, i peixos, com el lluç, la sardina, el bacallà, seitó o el verat, poden contenir paràsits com els anisakis. Es tracta de petits cucs, que es localitzen a les vísceres dels peixos i també es poden trobar a la musculatura.

La ingestió d’aquests paràsits pot provocar l’anisakiosi, caracteritzada per dolors gastrointestinals, acompanyats de vòmits i nàusees. Per tal de prevenir aquesta afecció, és important netejar bé el peix, traient-los les vísceres. En l’elaboració de plats a base de peix cru o poc cuinat, es recomana congelar el peix durant 24 hores, per tal de matar els paràsits. Tot i això, la millor manera de prevenir la malaltia és cuinant bé el peix, a una temperatura de 60 ºC o superior, durant 10 minuts.