Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Detectat el mosquit tigre a Can Tiana

L’Ajuntament de Ripollet, juntament amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal ha estat portant a terme, durant les últimes setmanes, una campanya de prevenció i detecció del mosquit tigre en el nostre municipi, localitzant alguns exemplars en la zona alta del barri de Tiana. És per aquest motiu que ha fet públiques algunes recomanacions per tal de prevenir la seva expansió, consistents, principalment, en l’eliminació de tots els punts d’aigua on puguin créixer les larves. La picada del mosquit tigre no suposa cap risc per la salut, tot i que provoca molèsties pel gran nombre de picades que fa. En cas de picada, cal rentar i desinfectar bé la zona i, si persisteixen les molèsties, consultar el seu metge.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i l'estiu de 2004 es va detectar per primera vegada a Catalunya, al municipi de Sant Cugat del Vallès. El seu hàbitat original de cria són els forats dels arbres, però actualment podem trobar ous i larves en qualsevol massa d'aigua petita i estancada com bidons, gerros, plats de testos, cubells o altres tipus de recipients.

Recomanacions per prevenir l'expansió d'aquest mosquit:

* Buidar i mantenir qualsevol recipient de l'exterior que pugui acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc.

* Evitar les acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguàs.

* Cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua.

* Vigilar les basses petites, buidar-les setmanalment i cobrir-les amb una tela mosquitera.

* Mantenir cobertes les piscines mentre no s'utilitzen. Les piscines de plàstic s'han de buidar periòdicament, i si no es fan servir cal retirar-les.

* També cal tapar els forats dels troncs i les branques dels arbres amb sorra.

* Canviar molt sovint l'aigua de les plantes que viuen en aigua i la dels plats dels animals domèstics.