Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

17 de setembre, inauguració del Molí d’en Rata

El Centre d’interpretació del patrimoni local Molí d’en Rata serà inaugurat el proper dissabte, 17 de setembre, amb una festa plena d’activitats i una jornada de portes obertes que s’allargarà fins diumenge. L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, el regidor de Cultura, Alberto Castro i el segon Tinent d’alcalde, Xavier Peñarando, van presentar aquest equipament en roda de premsa el passat dia 9. Tots tres van coincidir en destacar la seva importància per al coneixement de la història del municipi i van convidar a tothom a la seva inauguració. Parralejo, per la seva part, va agrair la tasca realitzada pels membres de l’escola taller, el personal del PMCiJ, que gestionarà el centre, així com a la Diputació de Barcelona, pel seu suport.

La inauguració del Molí d’en Rata comptarà amb tallers i activitats per als més petits, demostracions a càrrec d’un ferrer i un picapedrer, així com un globus aerostàtic. Els membres de les companyies de teatre locals, vestits d’època, ajudaran a guiar als visitants, els quals seran obsequiats amb un dolç elaborat per la pastisseria La Salud, amb forma de roda de molí.

La vida al segle XIX
L’edifici del Molí d’en Rata, totalment rehabilitat, compta amb una primera planta on es pot veure el funcionament del molí fariner, així com les diverses dependències, on es pot imaginar com era la vida a Ripollet ara fa 200 anys. La segona planta està pensada com un espai dinàmic que anirà acollint una exposició cada any. ‘El pa de la diversitat’ és el títol de la primera mostra que acollirà el centre i que recorda que el pa és l’únic producte alimentari comú a totes les civilitzacions.
El Centre d’interpretació del patrimoni local, ubicat al carrer del Molí d’en Rata, 1, restarà obert al públic els dimars i dijous, de 9 a 13 hores i els dimecres, de 16 a 20 hores. A més, el centre obrirà un diumenge al mes, on els més petits podran realitzar diversos tallers al preu de 3 euros per nen.